• 瀏覽: 6,760
  • 回覆: 82
  • 追帖: 1
+2
傳得出一定有原因,可能多謝太子女!
事件告一段落卦?

今日網上流傳一份美心食品旗下店舖11月15日暫停營業的名單,名單多達71間店,本報記者嘗試致電部份名單上店舖,部份未有人接聽,但仍有零星店舖今日提早休業並表示明日照常營業;同時有名單以外的Starbucks店被圍板全封。美心集團暫未回應記者提問。...

新聞來源連結:

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20191115/60269898

報導指: 美心傳71家店鋪今暫停營業 10家停至另行通知 美心暫未回應!

冇所謂全面撤出香港/🇭🇰
200倍人口數量的大陸市場容得下美心集團/🇨🇳

附件

007uL8Vely1g8yr9p50a0j30qo0nlgoy.jpg(151.42 KB)

好多失因而失業!

佢製餅廠有好多不同客

裁員

美心, 是香港良心, 唔係甲由破壞的話, 好多香港人幫趁的. 

引用:
原帖由 球場上的光棍 於 2019-11-15 04:37 PM 發表
裁員
希望唔好!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-11-15 04:38 PM 發表
美心, 是香港良心, 唔係甲由破壞的話, 好多香港人幫趁的. 
係咪良心唔知,但太子女要衡量一下

港獨暴徒聲明:多謝美心參與罷工罷市

多謝大少姐百年基業衰係佢個臭囗度

引用:
原帖由 echanat 於 2019-11-15 04:37 PM 發表
好多失因而失業!

佢製餅廠有好多不同客戶
配合三罷~

食美心。顯良心

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-11-15 04:45 PM 發表
多謝大少姐百年基業衰係佢個臭囗度
咁多人跟集團揾食,是否做之前三思同評估一下先!

絕不同意暴力,亦十分反感重覆打爛舖面物品!

地鐵站內美心東海堂好早收,朝早8點幾都唔開
昨晚6:30去美心買包,見收銀已經開始埋數數錢,我買一個包,佢話買一送一叫我拎多一個

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]