• 瀏覽: 24,900
  • 回覆: 251
+14
出駐港部隊!佢哋不嬲響香港,完全冇介唔介入的問題!

無統計的民意, 你我都話我方是多人支持, 但正苦永遠唔肯做統計......

當大陸解放軍係避孕套?鍾意幾時用就用,唔用就屌?

民意沒有變

一直大部分人反暴力

引用:
原帖由 samkwong2008 於 2019-11-15 08:46 AM 發表
(星島日報報道)全國政協常委、星島新聞集團主席何柱國昨接受美國財經新聞頻道CNBC訪問時指,政治風波可能會再持續數月,但市民已對亂局感到厭倦,近兩星期民意出現轉變,有商界人士問他可否要求北京介入派武警來平亂。他指北京絕少介入香港事務,不會出動解放軍解決動亂。

他又指香港仍是營商的好地方,風波不會對香港造成永久傷害,但預料需要一至數年時間復原。

何柱國於訪問中說,風波可能會再持 ...
要出就出軍隊, 出武警不足解決全局

中央不會指令解放軍介入香港事故, 阿爺只會提供裝備同器材, 任由香港執法人員去處理香港治安和秩序事故...

引用:
原帖由 居住澳門之港人 於 2019-11-15 12:23 PM 發表

要出就出軍隊, 出武警不足解決全局
其實武警就是二線老解。

聽佢講野真係同自虐冇分別

引用:
原帖由 棧道 於 2019-11-15 12:20 PM 發表
當大陸解放軍係避孕套?鍾意幾時用就用,唔用就屌?
你係內地人?

預料需要一至數年時間復原,如果能解散重組警隊既話

香港核心價值係乜????
政府縱容執法人員唔講法治,
仲有乜生意???邊個敢投資??
警察唔洗理由,可去任何私人地方,捕任何人,
金融才俊又如何,寸咀即捕

有日賺多咗錢,會唔會都係咁???

唔還市民一個公道,
個個深仇大恨,仲點講經濟??
繼續印銀紙造數過活??

樓上班傻人用腦思考下啦,最叻乜都話呀爺,唔知真係以為講緊你呀爺
出老解會搞得掂現在局面咩
我當你真係出老解,咁班靚仔咪唔出街囉
到你走了咪又出過街囉
往後都係咁玩政府又可以點
咁最後香港個市容會變成點

只要武警駐守各重要交通工具及要道即可,其它交番比香港警察。

支持何柱國

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]