• 瀏覽: 75,829
  • 回覆: 632
  • 追帖: 3
+47
國家主席習近平表示,止暴制亂、恢復秩序,是香港當前最緊迫任務。

正在巴西出席金磚國家領導人會議的習近平指出,香港持續發生激進暴力犯罪行為,嚴重踐踏法治和社會秩序、嚴重破壞香港繁榮穩定、嚴重挑戰「一國兩制」底線。中央繼續堅定支持行政長官,帶領特區政府依法施政、支持警方嚴正執法、支持司法機構依法嚴治暴力犯罪分子。

習近平又指,中央維護國家主權、實徹「一國兩制」方針,以及反對外部勢力干涉香港事務的決心堅定不移。

習大大出聲喇,佢人在巴西都要提醒你班廢官!

你林鄭政府再搞唔掂就行開,等中央出手!!

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/instant/5dcd6316e60383074a987192/習近平止暴制亂恢復秩序屬香港當前最緊迫任務

習大大嘅意思會唔會喺限定某年月日再唔搞掂,就發射一支東風21呢?

連大佬習都頂唔L順, 呢隻月娥做嘢咁柒軟弱.

引用:
原帖由 john117 於 2019-11-14 10:34 PM 發表
國家主席習近平表示,止暴制亂、恢復秩序是香港當前最緊迫的任務。...

習大大出聲喇,你林鄭再搞唔掂就行開等中央出手!!

新聞來源連結:
http://n ...
為被嚇死既黑衣默哀
釣!嘴炮丫,各位小心拉

附件

E47AA537-D174-43E5-B976-92CB598EE17E.jpeg(68.29 KB)

你條林鄭廢夠未?

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-11-14 10:40 PM 發表
連大佬習都頂唔L順, 呢隻月娥做嘢咁柒軟弱.
大大應該先處決月鵝再講

照咁睇, 暴徒送命的日子快到了.
不過唔好漏左班漢奸泛民, 仲有黑記, 黑教師, 黑醫護, 等等. 千其唔好比佢地走甩. 一定要斬草除根, 免除後患.

希望中央快D出手幫忙.

東鐵,吐露港公路同紅磡海底隧道幾時光復?

引用:
原帖由 無恥奴 於 2019-11-14 10:40 PM 發表

為被嚇死既黑衣默哀
釣!嘴炮丫,各位小心拉
天下無敵.咀炮唔知放卵到幾時.
擺放軍擺到變兵馬俑.

引用:
原帖由 nikkorlee 於 2019-11-14 10:44 PM 發表
在中國,主席的講話是最高處理級別

2年前,習近平親自批示西安太行山的違規建設的別墅群,很多是官員和商人的住宅,那些人瞞着習近平繼續起。西安的官員包庇

最后中央出動專門調查組,把整個西安官場鏟起,還出了記錄片,全國播映

習近平親自講話,林鄭自己掂量下了,真的如中央台說的,時間不多了 ...
可能今次係最後通牒

請派兵趕殺反對派

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]