• 瀏覽: 4,891
  • 回覆: 15
引用:
原帖由 阿道夫95210 於 2019-11-14 11:41 AM 發表
「勇武派」以爲強姦民意,製造恐慌,就可以爲自己「箍票」,確保當選,第一,咁樣嘅行爲完全就唔喺民主,喺比專制更加專制,同法西斯納粹真喺差唔多,試問咁樣點會喺爲香港前途著想嘅行爲呢,其實都是爲咗佢哋自己的利益啫!第二,佢哋各種非法嘅助選行爲,已經觸犯咗「選舉條例」,咪話當選喇,坐監都要啊可能!就算佢哋僥倖騎劫咗民意,有一個人進入咗區議會,都會好快俾DQ,因爲佢當選嘅手段本身就係違法嘅,佢根本就唔代表民 ...

引用:
原帖由 阿道夫95210 於 2019-11-14 11:41 AM 發表
「勇武派」以爲強姦民意,製造恐慌,就可以爲自己「箍票」,確保當選,第一,咁樣嘅行爲完全就唔喺民主,喺比專制更加專制,同法西斯納粹真喺差唔多,試問咁樣點會喺爲香港前途著想嘅行爲呢,其實都是爲咗佢哋自己的利益啫!第二,佢哋各種非法嘅助選行爲,已經觸犯咗「選舉條例」,咪話當選喇,坐監都要啊可能!就算佢哋僥倖騎劫咗民意,有一個人進入咗區議會,都會好快俾DQ,因爲佢當選嘅手段本身就係違法嘅,佢根本就唔代表民 ...
若然中國再出現毛澤東之流當領導人,那整個中國包括香港將淪為法西斯再法西斯再法西斯的3.0 plus。。。

引用:
建制

引用:
建制派今次輸九硬,你唔撚曬做文宣了。。勇武抗爭和建制當道香港大陸化。。。你問750萬香港人,他們會選擇那樣!!!

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-11-15 02:44 PM 發表

黑衣畜,現在只有民主教的人先會支持飯民。普通市民包括原來淺黃的已經非常討厭飯民黑衣人。在公平和平的選舉,飯民黑衣一定輸
到時睇下點?你係大陸人,你得閒咪去下香港坐係茶餐廳睇下一般市民點睇?我成日就四圍去睇去聽下人家說什么,10個有一個半個藍絲,其他就算不遊行都不支持政府,呢D是我看過很多次。。勇武和給共產黨收緊越來越大陸化。。。100個和政府和大陸無利益的香港人,100個都會選擇都選擇前者,就算係大陸有生意的,近幾年大陸的政治越來越左,所以他們口講支持大陸,但身體很誠實的,我聽過幾個香港人係大陸開廠的老板講,支持政府高是支持左支持毛澤東果條跟,但他們在正式場合一定說支持中國,支持中央。。。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-11-15 02:44 PM 發表

黑衣畜,現在只有民主教的人先會支持飯民。普通市民包括原來淺黃的已經非常討厭飯民黑衣人。在公平和平的選舉,飯民黑衣一定輸
如果真係好似你咁講,邊度會差不多半年都解決唔到??肯定有大量民意默認支持先會搞到到今天還沒平息。。。香港人的心態是寧願攬炒都絕不要香港大陸化。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-11-15 03:28 PM 發表

黑衣畜,用下腦啦,現在巴西總統上台前都叫唔要大陸化,鬧大陸買起巴西,條友仲超親老美。
現在呢?和習總擁抱緊。香港離大陸太近。不可能唔大陸法。 ...
習總帶住銀紙到巴西派錢,肯定抱在一起。。現在中央拿個幾千億出來分給香港人,每個家庭分到有樓有車有銀紙,唔好話抱在一起,跪起地下叫習總萬歲又如何……

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-11-15 04:00 PM 發表

上一年統計,香港旅遊業帶來接近4000億外匯。所以估計大陸遊客貢獻都有幾千億。
幾千億有條春用,益到中下階層?

主題標籤 #區議會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]