• 瀏覽: 17,915
  • 回覆: 400
  • 追帖: 1
+4
新招快出籠!

未知是軟是硬,之前示威者好似針對特首所講,例如不停課,因為唔想人有停罷錯覺!  結果咪又跪低!

不如試軟功啦!

香港局勢自周一起再次急劇升溫,北京與港府急謀對策,隨時改寫局勢走向。特首林鄭月娥於13日晚突然急召一眾司局長上禮賓府,據悉,緊急會議上曾商討實施宵禁令,以進一步壓縮上街示威者的人數,讓防暴警更易執法。暫未知最後拍板方案為何。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/政情/397992/逃犯條例-林鄭急召內閣謀對策-傳宵禁-提升武力成選項

若果提升武力屬實,即係點?

什麼橡膠子彈、TG等,已經做成盲眼令人受傷!

射呀射 射牠吧

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-11-14 07:58 AM 發表
射呀射 射牠吧
再提升! 希望唔係實彈槍卦!

開頭暴徒未必信,亦唔會驚!

睇片見個C9用手袋卜防暴警,即食胡椒水,之後好似被襟響地下!

結論係。。。。。政府會強力,。。十分強力。。譴責示威者。
政府有信心解決問題。

引用:
原帖由 echanat 於 2019-11-14 07:58 AM 發表
若果提升武力屬實,即係點?

什麼橡膠子彈、TG等,已經做成盲眼令人受傷!
升級有乜問題?對付恐怖分子要用實彈!

畫鬼腳搵條友出嚟祭旗

引用:
原帖由 echanat 於 2019-11-14 08:04 AM 發表

再提升! 希望唔係實彈槍卦!

開頭暴徒未必信,亦唔會驚!

睇片見個C9用手袋卜防暴警,即食胡椒水,之後好似被襟響地下!
連射式橡膠子彈,水炮可以直射人

香港市民可做甚麼?看見香港變成咁,我除了幫手清潔街道,都諗唔到可幫香港做甚麼

一班白痴,如果有腦就唔會有今日,只有等衰到底反彈

宵禁都好,現在真市民都唔夠膽出街

今日先謀呢d對策,到底官員平時是等待岀糧的嗎?

我估他們在研究是否加大譴責暴徒力度,可能係加入一個"最"字,變成 "最強烈譴責"。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-11-14 08:05 AM 發表
結論係。。。。。政府會強力,。。十分強力。。譴責示威者。
政府有信心解決問題。
講得好!

徹一作風!誠懇態度冇改變!

引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-11-14 08:15 發表
今日先謀呢d對策,到底官員平時是等待岀糧的嗎?
怕比老尾制才全家呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]