• 瀏覽: 620,297
  • 回覆: 7,399
  • 追帖: 193
+600
香港風雨飄搖,人心惶惶,幸好有大叔系列凝聚一眾正義市民,雖然未能有何作為,總算可相濡以沫,期望有朝一日,帖友可聚首一堂,把酒言歡。

`秋收冬藏`原帖是時政版火熱版友大叔5935所貼,適值大叔外遊,爆帖在即,鄙人狗尾續貂,大叔請勿見怪!

支持,多謝ricebuket代開帖

支持

支持師兄

支持 👍

支持師兄!!!

支持 

支持 by CDR

支持!!!

睇左幾十頁,大部份都係沮喪失望內容,希望大家只係呻下,信心唔好失去。因為目前中央係以香港借力打力,同歐美下緊一盤好大棋局,呢盤棋局關係到中國以及香港未來幾十年發展道路係平坦或者崎嶇。

暫時,整個棋局係向好發展,當然我地香港普通市民身在其中,可能感受到架係破壞、暴力,但縱觀過去幾十年,中央有好多好政策,但來到香港會點呢?答案係全部走樣,所以香港呢步棋,對香港內部係刮骨療毒;對大陸係團結;對東南亞係警示;對歐係戰略及示範;對美係對抗或合作。

中央係唔會貿然派出武力支緩,大體上秉持政策係香港事由香港人解決。香港係一個戰略要點,中央係唔會放棄香港。

支持!

引用:
原帖由 全職炒手 於 2019-11-13 03:23 PM 發表
睇左幾十頁,大部份都係沮喪失望內容,希望大家只係呻下,信心唔好失去。因為目前中央係以香港借力打力,同歐美下緊一盤好大棋局,呢盤棋局關係到中國以及香港未來幾十年發展道路係平坦或者崎嶇。

暫時,整個棋局係向好發展,當然我地香港普通市民身在其中,可能感受到架係破壞、暴力,但縱觀過去幾十年,中央有好多好政策,但來到香港會點呢?答案係全部走樣,所以香港呢步棋,對香港內部係刮骨療毒;對大陸係團結;對 ...
照顧全國十四億人民福祉, 重中之重。

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-11-13 03:26 PM 發表
有片!這絕對是恐怖襲擊!!!臥槽!TNT啊!

https://weibo.com/tv/v/Ig1nFnypF?fid=1034:4438185527421298
del左佢啦  應該係拍戲片場效果黎

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-11-13 03:26 PM 發表
支持!
師兄呢度邊度?好似係拍戲咁

[quote]原帖由 alibabala 於 2019-11-13 03:26 PM 發表
有片!這絕對是恐怖襲擊!!!臥槽!TNT啊!

附件

487118567_m.jpg(40.09 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]