• 瀏覽: 620,460
  • 回覆: 18
  • 追帖: 193
+600
支持 👍

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-11-13 07:15 PM 發表

我知道新界有部份餐廳都已經停業,因為無食物到....
依家因為內地雙11物流太勁,有好多內地食品都因為唔夠運輸車而供唔到港....
再加上堵路之下,超市物流都有影響..... ...
有啲係冇食材,有啲係吾夠伙記開吾到鋪,呢個問題我都有諗過,所以今日帶埋個杯麵番工當午餐

有冇師兄師姐知道點解啲曱甴要打爛上水間中原地產?又係中資背景嗎?

引用:
原帖由 3107 於 2019-11-13 09:21 PM 發表

可能有個中字掛
咁就死啦.....我公司都係用 ‘中'字行頭,只不過係間蚊型公司得幾個伙記渣

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2019-11-13 09:30 PM 發表

有d野唔到你唔信,大家都要做足準備
我都一早做咗準備,早兩個月都已經買左罐頭、即食麵同啲急凍食品放雪櫃,屋企人重話我跨張

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-11-13 09:56 PM 發表

重奪二號橋係肯定,大搜捕係重點.....
照計應該派一千警力去搜....
但係幾時去攻呢?

引用:
原帖由 jandm 於 2019-11-13 10:37 PM 發表

我㩒左多D cash,因為銀行就算有錢,但關門或被破壞(遲D或冇差別破壞),又冇人運D錢去櫃員機,都好麻熉
都有呀!但吾太多,除咗去街市要比cash之外,我多數都係八達通同支付寶,八達通重可以自動增值

引用:
原帖由 ET0101 於 2019-11-13 10:51 PM 發表

黃醫話伯伯心藏弱停頓死亡
掟磚條仆街一定會有報應架,我相信因果循環

引用:
原帖由 y98141 於 2019-11-14 12:05 AM 發表
有沒人睇左依單?1113 夜晚10點半左右 有個黑衫黑褲既人訓左係地,話係嘉里貨運中心沒人知發生咩事
東網都冇詳細交代,淨化話係葵福路比人發現渣,另外重有一張相應該係救護員反轉佢正面,成塊面青晒,睇佢一身裝扮應該係曱甴被人私了啦

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-11-14 01:28 PM 發表

我深藍住大埔真係覺得好難頂
我屋企附近有間賣雞蛋仔既咪又係,黃到啡呀!日日個電視機係咁播啲差人捉犯既本,星期一就擺巿,第二日咪開番

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2019-11-14 01:28 PM 發表

我深藍住大埔真係覺得好難頂
Me too , 我全家都係藍

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2019-11-14 04:17 PM 發表

真係要小心, 昨晚有大批警車經過我住屋苑附近, 冇響號, 只有閃燈, 突然聽到隔離唔知邊座, 有條女大叫"死黑警", 叫足幾分鐘...
叫聲悽厲恐怖, 真係癡左線咁, 我真係驚佢會從個窗跳落去..... ...
大埔?

引用:
原帖由 迷失一號 於 2019-11-14 08:00 PM 發表

我之前都去過,成間館俾我既感覺就係日本會覺得自己係受害者,大部分介紹都係圍繞原爆後國民既慘況!
館有一個時間表,係由日本明冶到近代發生既大事,有寫中日戰爭,亦有少少提到南京事件!!
雖然成間館俾到我知佢地想表達出和平既重要性!但就 有少少備重就輕, 不會深入說明為何日本會被原子彈 襲擊,只強烈表示日本所受既慘況 ...
吾通話比人知係自己先撩者賤咩

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-11-14 08:54 PM 發表

其實咁多易燃物,好易一個唔小心就boooooom架啦
話我黑心都係咁話啦,最好係咁啦,路又比佢哋堵塞左,消防冇咁快去現場就真係火燒曱甴BBQ

引用:
原帖由 clinph 於 2019-11-15 09:21 AM 發表

一大班人長期聚集,衛生環境變差, 冬天抵抗力變差。再守落去, 不出幾日, 就會出現集體感染傳染病。
曱甴係好惡劣既環境都生存到,恐龍滅絕左佢哋都生存到啦!垃圾堆重咁加適合添

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]