• 瀏覽: 16,300
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
+17
亂港暴徒今日(13日)在全港各區繼續堵路,導致交通大混亂,巴士及地鐵服務均受嚴重影響。惹起廣大街坊不滿,紛紛指責並驅趕,其間有市民撿起地上的磚塊扔向黑衣人,亦有巿民自發清理道路。

香港止暴制亂恐怕需要等到香港市民、各界形成共識和統一意志的時候,才會真正發生。但現在情況是,面對暴徒製造暴亂和進行襲擊,香港市民依然沒有團結起來,這對港府的決策還沒有形成有力的政治支撐,港府至今連緊急狀態都沒有宣布,因此還有很大的政策空間。全港市民需要向元朗民眾好好學習。

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/hongkong/text/2019/1113/373762.html

附件

曱甴.jpg(61.11 KB)

香港市民憤怒了, 元朗同上水都有市民打曱甴, 希望 "18區開花" !

附件

FK0890.png(294.68 KB)

黑社會對黑衣人

幫黑衣人拖就係同黨扮市民,正常人要指證佢地出嚟,唔好畀佢地搞事!🇨🇳🇭🇰

果班收左錢清理  1千蚊人頭計

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-11-13 02:01 PM 發表
黑社會對黑衣人
d黑衣曱甴好能鐘意私了架
做咩走

元朗人好嘢👏

依家政府已經幫唔到普通市民,佢地可以唔駛講法律普通市民都可以
要有更多人出黎反抗佢地先會識退,佢地依家就係以人多出黎攪事

引用:
原帖由 宇宙浪漫的核心 於 2019-11-13 02:03 PM 發表
你收幾錢做曱甴黑衣人文宣?🧐

元朗人係香港人榜樣,只要夠團結,我哋可以打敗曱甴,唔一定要靠政府。

啲黑衣黃絲慌了,估唔到大部分香港人(係佢地眼中叫白衣或藍絲)開始對佢地行為反感,係時候反抗黑衣黃絲,撥亂反正

引用:
原帖由 宇宙浪漫的核心 於 2019-11-13 02:03 PM 發表
咁黑衣人幾錢一工,邊度見工?

仆街政府明明有能力止暴制亂,但乜都唔做,搞到要守法市民自己出黎冒險搏命!

呢D先係真正街坊互助 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]