• 瀏覽: 47,947
  • 回覆: 452
  • 追帖: 39
+8
係時政版已經出過好多post去預測時局,基本都已經中曬,因為我了解中共思維,了解香港政府思維,了解恐怖分子思維,了解和理非思維,可以講得太過自大,但我有咁既自信。

1。林鄭仍然唔會出緊急法同反恐法
2。恐怖分子由只反中到會攻擊唔罷工既商鋪及人
3。主動進入巴士站打爆巴士窗放軚氣
4。各鐵路因被打爆長期停駛
5。區選到,老人院會被恐嚇,區選流產。
6。由今日開始,香港半停擺。
7。警署會被快閃突襲過千汽油彈雨,大量有毒塑膠,警察會被焗死,我今日睇警署,防守太薄弱啦,圍牆最少加到5米高,最好6米以上,如果警署緊急加建,呢點預測可以失效。
8。全香港大部份學生罷課,政府合署被毀。
9。係恐怖分子法院提堂時,火燒法院,劫囚車,

今個月到12月頭,香港會正式進入無政府狀態,而呢個時候,政府一樣唔會引用緊急法,係咪好震驚?我無講笑,原因自己再諗諗。

以上情況係香港政府直接做成,其實只係跟住中共既預測行緊,中共係一個政治戰老手,呢啲情況中共點會預測唔到,香港恐怖分子由年輕人渣旗,思想幼稚,紙上談兵,衝動自我中心係佢地既特色,所以好多年紀較大既人係預測唔到佢地之後會做乜,火魔法,魔法師,時代革命,生於亂世,有種責任,你知唔知出處?咪就係啲遊戲,漫畫囉,佢地覺得自己係時代既主角,自己係勇者,佢地好渴望自己唔係小人物,由第一次佔中,佢地嘗到不用守法既茲味,勇者呢個想法一發不可收拾,佢地終於認定自己係現實世界既勇者,而個魔王就係中共,我老母成日講唔係特朗普比錢恐怖分子,佢地點會出黎攪事,呢啲就係年紀大既人唔明學生哥諗乜既表現,佢地覺得自己係勇者,所以必須打敗魔王,呢啲已經無關民生自由民主既事,而係死目標,所以你見到依家班恐怖分子已經無底線無人性,係佢地扭曲而脫離現實既腦袋入面,幫中共既就可以殺,而支持暴力既和理非,反共既可以原諒,

經過琴日圍中大,FB已經痴左線,和理非因本來已扭曲既思想,變得更加扭曲,殺人係和理非心中已經可以沉默接受,呢啲心態既轉變,情緒病既爆發助長心理扭曲,你已經不可能再同佢地講到道理,因為佢地係政府咁耐都唔強硬出手之下,大量既警民衝突,仇恨已成長到不可能解既程度,政府高層有無諗過?我已經出過好多好多post講呢啲,可能我太小人物,根本無人理,

我出過好多post,話香港已經無救,因為恐怖分子同中共都想香港死,可能好多人反感,反中既人反感,撐中既人反感,兩面不討好,但呢個係我一直思考,一直換位思考下既結論,香港玩完,你以為恐怖分子最高興?其實中共最高興。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-11-13 10:13 AM 發表
係時政版已經出過好多post去預測時局,基本都已經中曬,因為我了解中共思維,了解香港政府思維,了解恐怖分子思維,了解和理非思維,可以講得太過自大,但我有咁既自信。

1。林鄭仍然唔會出緊急法同反恐法
2。恐怖分子由只反中到會攻擊唔罷工既商鋪及人
3。主動進入巴士站打爆巴士窗放軚氣
4。各鐵路因被打爆長期停駛
5。區選到,老人院會被恐嚇,區選流產。
6。由今日開始,香港半停擺。
7。警署會被快閃突襲 ...
事情到左呢個地步,可以點解決,ching有咩高見?

引用:
原帖由 前往原始的鞋抽 於 2019-11-13 10:18 AM 發表

事情到左呢個地步,可以點解決,ching有咩高見?
無得解決,好多野有一個界線,一過左就無得停,中共只會冷處理,連恐怖分子成立臨時政府,中共一樣會隻眼開隻眼閉,唔好問點解住,思考下中共諗法。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2019-11-13 10:20 AM 發表

無得解決,好多野有一個界線,一過左就無得停,中共只會冷處理,連恐怖分子成立臨時政府,中共一樣會隻眼開隻眼閉,唔好問點解住,思考下中共諗法。 ...
中共果套,其實我大概都明

引用:
原帖由 前往原始的鞋抽 於 2019-11-13 10:24 AM 發表

所以香港已經完啦,由琴日香港唔引用反恐法,香港已經100%完蛋。

引用:
原帖由 前往原始的鞋抽 於 2019-11-13 10:24 發表

如果 911 喺中國發生?

引用:
原帖由 notsoserious 於 2019-11-13 10:25 AM 發表

我覺得會有知名人物被恐怖分子燒死
唉,無眼睇。

六月我都已經出Post 話連登之亂,亦指出激進分子起碼幾萬背後啦啦隊幾十萬至百萬,政府當時唔當機立段先發制人就做成今日個果。如今已經去到無得返轉頭,政府無得退亦無嘢好做,香港最差將會斷水斷電斷糧啲和理非先會知衰,不過到時萬劫不復大家攬炒。

引用:
原帖由 八卦大師 於 2019-11-13 10:27 AM 發表

如果 911 喺中國發生?
無人想中國發生911,但如果係政治上黎講,但如果有911發生,政治上黎講對中共有利。

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-11-13 10:30 AM 發表
六月我都已經出Post 話連登之亂,亦指出激進分子起碼幾萬背後啦啦隊幾十萬至百萬,政府當時唔當機立段先發制人就做成今日個果。如今已經去到無得返轉頭,政府無得退亦無嘢好做,香港最差將會斷水斷電斷糧啲和理非先會知衰,不過到時萬劫不復大家攬炒。 ...
恐怖分子都係學生哥為主,佢地唔知無政府狀態之後,佢地可以做乜,以前大逃港,依家大逃深。

開市跌500點,真開心,原本諗住5年後先搬返深圳,依家要提早了。

我估幾時會出解放軍/武警?
-美國出聲,例如美國領事/銀行/大使館出事等,佢一出聲就冇得制裁。
-用化武攻擊軍/警攪出人命,一出化武國際都冇聲出。
-9成人支持,因而家冇主流,支持學生既都未正式受害,例如被示威者打/失業/樓價跌等,大陸點解要幫一個仲有咁多人反自己既地方?
-參考92年洛杉磯暴動,呢d情況國民警衛軍才入城鎮壓。
https://www.youtube.com/watch?v=6hcRPomZdak

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]