• 瀏覽: 10,473
  • 回覆: 161
  • 追帖: 1
+12
教育局今早發特別布告,指因應今日交通及突發事故情況,部分主要交通幹道嚴重受影響,教育局宣布學生...

教育局今早發特別布告,指因應今日交通及突發事故情況,部分主要交通幹道嚴重受影響,教育局宣布學生家長可視乎情況,決定子女是否上學,並應盡早通知學校。

教育局強調,學校必須保持校舍開放,並儘量安排足夠人手妥善照顧返學校的學生,與家長保持溝通,並確保在安全的情況下才讓學生回家。

今日大把人返唔到工喇,放過啲小朋友啦,佢哋返到去都未必可以如常上堂。

新聞來源連結:
https://thestandnews.com/politics/拒絕宣佈停課-教育局-家長可視乎情況-決定子女是否上學/

番上午嗰d就咪番啦,番到去就放學。

7:30有多先發指引,返學既都出咗門啦

淨係睇教育局就知政府廢官有幾咁承擔,四圍亂糟糟大人返工自己都顧唔掂,仲唔叫停課!

引用:
原帖由 曼聯左十針 於 2019-11-13 09:25 AM 發表
7:30有多先發指引,返學既都出咗門啦
尋晚林鄭話唔中反對派計喎!唔停課喎

引用:
原帖由 cheesinyan 於 2019-11-13 09:25 AM 發表
淨係睇教育局就知政府廢官有幾咁承擔,四圍亂糟糟大人返工自己都顧唔掂,仲唔叫停課!
尋晚都睇倒幾噤亂!政府明知警力唔夠平唔倒亂……其它部門又唔夠人手急清路障!就要果斷停課啦!

黑衣暴徒截停幼兒園校巴  然後噴漆破壞校巴及恐嚇小孩不要上學

防暴警接報到場 協助清潔玻璃

特首大人 市民苦不堪言 請問何時才把黑衣暴徒定性為恐怖分子 這樣才可以送牠們去見上帝

係東鐵掟嘢落路軌,破壞地鐵設備
阻止香港人返工,

破壞校園設施,
阻止學生上課,

破壞食市裝修設施,
為咗罷市,

罷工、罷課、罷市,
三罷,
香港人“被”三罷了

都要老師有車返到學校先得架

都無車

林奠進一步推到香港去火海之中

轉載:

好多人唔明白警方點解要攻入中文大學,其實最主要嘅原因係中文大學有一條橋係橫跨吐露港公路,示威者佔據左呢條橋,掉大量雜物落高速同鐵路,造成嚴重危險,呢個亦都係警方點解要入中文大學守住呢條橋嘅原因,如果可以的話,建議我哋網絡媒體係呢件事上面都介紹一下,點解警方要進入中文大學,唔好造成單方面嘅輿論,因為而家佢哋就係用守護中文大學來做輿論

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-11-13 08:39 AM 發表
教育局今早發特別布告,指因應今日交通及突發事故情況,部分主要交通幹道嚴重受影響,教育局宣布學生...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/edb-06_LHHNV_1200x630cropcenter.png

教育局今早發特別布告,指因應今日交通及突發事故情況,部分主要交通幹道嚴重受影響,教育局宣布學生家長可視乎情況,決定子女 ...
父母自己唔可以決定嗎?唔好咩都賴教育局,仔女係父母自己生的

垃圾教育局

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]