• 瀏覽: 17,272
  • 回覆: 382
+16
唔打頭打邊度?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2019-11-12 12:39 PM 發表

邊個讓步?暴民?政府肯定唔會向暴力及恐怖勢力低頭,否則日後有乜問題,都會有人效法,用暴力或恐怖行動威脅政府,咁政府如何建立管治威信。這個道理,連西方民主國家都明白。 ...
年青人一定同政府鬥到最後,因為佢地無嘢好輸。政府本身就係服務市民嘅,如果因為覺得不能全部答應要求而乾脆不做任何讓步,即係大家攬炒。

今次呢件事完全係林鄭一手一腳搞出黎,政府要建立管治威信,首先自己要有問責嘅勇氣,承擔嘅責任,並非一味只叫對方唔好搞佢,呢一點無嘢好爭辯。

至於 “日後有乜問題” 就要睇下責任在何方,有無人承擔,當權者需要警惕自己,無時無刻都需要按照民意做事,“這個道理,連西方民主國家都明白”。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-11-12 10:21 AM 發表
【08:08】一批市民在歌和老街行人天橋聚集,有人打開雨傘,其間大批防暴警在橋下與市民對峙,有市民舉傘及伸出頭,在場指揮官竟開咪叫警員「佢伸個頭出嚟,就打頭啦!」,警員即開槍射向天橋,橋上一把雨傘應聲落地。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20191112/720pix/1573524209_f91b.jpg

黑警比9更賤黑 ...
打得好! 打得妙! 打到你班曱甴呱呱叫👍👍👍!

中大暴徒已經有弓箭,16把弓,192支箭,射程80米,金屬箭頭,極度危險。所以警察要橡膠子彈射暴徒了。

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2019-11-12 12:16 PM 發表

今日仲諗番工
聽日香港嘅自由冇晒嘅
港豬
香港係港英年代,不嬲都有自由,係冇得選港督11 所謂光復,香港應該都回歸到97年前一樣有自由,馬照跑舞照跳, 特首就由中央政府指派!!!

打下面個頭. 永不超生. 支持警察

引用:
原帖由 lttsang888 於 2019-11-12 12:44 PM 發表
唔打頭打邊度?

引用:
原帖由 omnia 於 2019-11-12 12:45 PM 發表

年青人一定同政府鬥到最後,因為佢地無嘢好輸。政府本身就係服務市民嘅,如果因為覺得不能全部答應要求而乾脆不做任何讓步,即係大家攬炒。

今次呢件事完全係林鄭一手一腳搞出黎,政府要建立管治威信,首先自己要有問責嘅勇氣,承擔嘅責任,並非一味只叫對方唔好搞佢,呢一點無嘢好爭辯。

至於 “日後有乜問題” 就要睇下責任在何方,有無人承擔,當權者需要警惕自己,無時無刻都需要按照民 ...
無錯,請民間記者會每次開記者會公開為人民發聲前,做左民意調查先,睇下有幾多人讚成他們要發表的言論先先再代民意發聲

引用:
原帖由 follower111 於 2019-11-12 01:02 PM 發表

無錯,請民間記者會每次開記者會公開為人民發聲前,做左民意調查先,睇下有幾多人讚成他們要發表的言論先先再代民意發聲
香港有邊間民調機構你係認為有公信力架?

問責係無問題,如果真的做錯,下台是應該的。但如果訴求是不合理,事事以陰謀論去攻擊政府施政,要政府跪低,使政策不能順利推行,那是否政府的錯,值得商榷。如果是的話,那麼誰人上台亦不能改變被要求下台的命運,因任何政策都不能令所有人滿意。負責任的政府施政是要平衡各方利益,如不滿政府的人事事以暴力脅迫,那麼社會必然大亂,就如香港現時的情況一樣。

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-11-12 10:21 AM 發表
【08:08】一批市民在歌和老街行人天橋聚集,有人打開雨傘,其間大批防暴警在橋下與市民對峙,有市民舉傘及伸出頭,在場指揮官竟開咪叫警員「佢伸個頭出嚟,就打頭啦!」,警員即開槍射向天橋,橋上一把雨傘應聲落地。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20191112/720pix/1573524209_f91b.jpg

黑警比9更賤黑 ...
曱甴

政府應該將警察和暴徒之鬥爭分隔多一點,
建議私人機構,如港鐵,美心,招聘南亞自衛隊,與暴徒對抗,
即使被打死打傷暴徒,都是南自衛,
而且私人自衛制爪少好多,

對抗暴徒能力可能會更強更有效

引用:
原帖由 omnia 於 2019-11-12 12:45 PM 發表

至於 “日後有乜問題” 就要睇下責任在何方,有無人承擔,當權者需要警惕自己,無時無刻都需要按照民意做事,“這個道理,連西 ...
請看我在#85對你的回應。

引用:
原帖由 omnia 於 2019-11-12 01:03 PM 發表

香港有邊間民調機構你係認為有公信力架?
關民調機構咩事?系搞民間記者會個D 人, 要先出黎聽下民意再做代言人, 唔係單單聽連燈人的民意。

引用:

黑警比9更賤黑 ...
迎頭痛擊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]