• 瀏覽: 16,627
  • 回覆: 236
+8
一名18歲少女早
前報警,指於9月底遭幾名蒙面警員輪姦,早前已就事件報警。而警方亦指正處理案件,但指有多項證供「與現實有出入」。韋智達律師行(Vidler & Co. Solicitors)今晚(11日)在Facebook專頁指,受報案少女委託發聲明,批評警方在未事前未知悉或受害少女同意下,取一份搜查令檢取少女的私人醫療紀錄,侵犯其隱私權。法庭其後已頒下匿名令予少女,禁止任何人(包括傳媒)不可直接或間接識別少女的身份,若違反匿名令可能被視為藐視法庭。聲明又指,受害人由始至終未就事件公開評論,也沒有打算以任何方式公開事件,批評警方刻意洩露有關案件的資料的舉動,會令任何客觀的旁觀者相信此舉是有意公開抹黑少女X並影響未來的起訴。

黑警手段好污糟卑劣
人神共憤

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/397106

成件事是黑醫和毒果透露的,警察只是受到查詢,關警察咩事,白痴!!!食藥先啦!!!

一時又話16 一時又話18 , show 個樣出黎睇下先,如果係生到豬扒咁有撚人掂你咩

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2019-11-11 10:22 PM 發表
成件事是黑醫和毒果透露的,警察只是受到查詢,關警察咩事,白痴!!!食藥先啦!!!
黑警放風話人有精神病
想抹黑人虛構事實
唔知你就收聲啦(學黑警高sir)

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-11-11 10:20 PM 發表
一名18歲少女早
前報警,指於9月底遭幾名蒙面警員輪姦,早前已就事件報警。而警方亦指正處理案件,但指有多項證供「與現實有出入」。韋智達律師行(Vidler & Co. Solicitors)今晚(11日)在Facebook專頁指,受報案少女委託發聲明,批評警方在未事前未知悉或受害少女同意下,取一份搜查令檢取少女的私人醫療紀錄,侵犯其隱私權。法庭其後已頒下匿名令予少女,禁止任何人(包括傳媒)不可直接 ...
下,成件事唔係醫生護士爆出黎先既咩?乜原來係警察自爆先架?你係咪去左第二個時空?

少女報警比人輪姦,警察都唔可以查

真有其事怕乜公開?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-11-11 10:29 PM 發表
少女報警比人輪姦,警察都唔可以查
比人攻擊只可以企係度,唔準還手
還手就係濫權
同一道理

報左案未?

引用:
原帖由 gylau 於 2019-11-11 10:29 PM 發表

下,成件事唔係醫生護士爆出黎先既咩?乜原來係警察自爆先架?你係咪去左第二個時空?
你有冇睇內文亞
黑警放火話人有精神病
唔知你就收聲(學黑警高sir)

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-11-11 10:28 PM 發表

黑警放風話人有精神病
想抹黑人虛構事實
哇,你話抹黑,咁即係無精神病啦,但點解我唔見律師份聲明,有話到抹黑既?如果無精神病,被屈,律師請出聲呀,我小埋一份

快點去食藥啦!!邊個虛構事實呀!!白痴女重來未係9月27日出現過!!

光明正大怕咩人查,鬼鬼鼠鼠唔見得人

引用:
原帖由 獅子大哥 於 2019-11-11 10:28 PM 發表

黑警放風話人有精神病
想抹黑人虛構事實
你又知佢無精神病?
你識佢?
公眾唔係有知情權咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]