• 瀏覽: 5,359
  • 回覆: 94
原來系靑山走犯

【本報訊】近日網上流傳指一名女示威者被捕後遭警員輪姦而懷孕,需到伊利沙伯醫院進行墮胎手術。警方證實,投訴警察課於上月二十二日收到一名律師代表報案,指其當事人聲稱於九月二十七日在荃灣警署內被強姦。據了解,女事主十八歲,有精神科求診紀錄。經警方調查後,發現女事主案發當日沒有在荃灣警署出現,但警方會繼續調查該宗指控。

指事主當日沒出現警署    網上流言指出,事件已經在伊院一眾醫護人員中廣傳,為了不想受害人再次受到傷害,故醫護沒有說出來。據了解,女事主十八歲,今年七月曾企圖自殺。
警方發言人表示,由於指控嚴重,警方隨將個案交由新界南總區重案組調查,截至目前,報案人的指控內容,與調查結果並不脗合,警方會就相關指控繼續調查。
醫管局回應說,不評論網上個別個案的傳言,重申保障病人私隱的重要性,並呼籲公眾不要到醫院範圍集會,以及作非醫療有關的活動,以免影響服務運作。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20191110/00176_016.html

律屍最好做,又收錢了

今次唔係新屋嶺,曱甴換左劇本?

原來做定功課,到上庭又係精神病患者

變焦靠對腳
對焦靠隻手

回覆 引用 TOP

黑暴引晒班痴線既人出來

妓者曱甴同傳媒有無法律常識? 無報案強姦可以隨便做人工流產? 犯法架喎? 醫生釘牌, 醫院都一身蟻
引用:
原帖由 Decus1998 於 2019-11-10 07:04 AM 發表

原來系靑山走犯

【本報訊】近日網上流傳指一名女示威者被捕後遭警員輪姦而懷孕,需到伊利沙伯醫院進行墮胎手術。警方證實,投訴警察課於上月二十二日收到一名律師代表報案,指其當事人聲稱於九月二十七日在荃灣警署內被強姦。據了解,女事主十八歲,有精神科求診紀錄。經警方調查後,發現女事主案發當日沒有在荃灣警署出現,但警方會繼續調查該宗指控。

指事主當日沒 ...

引用:
原帖由 Decus1998 於 2019-11-10 07:04 AM 發表

原來系靑山走犯

指事主當日沒 ...
咪係囉,之前啲仆街夠話唔喺停車場啦,之後呢?

今次伊醫護一身蟻, 無報案強姦就幫當事人流產? 釘牌坐監架喎
引用:
原帖由 習總精囊 於 2019-11-10 08:28 AM 發表

咪係囉,之前啲仆街夠話唔喺停車場啦,之後呢?

餵呢單嘢係伊利沙伯嘅醫護做流產, 又話要保密! 關黑警叉事咩? 文宣都要有小小水準
引用:
原帖由 dltaikun 於 2019-11-10 08:34 AM 發表

黑警做野, 梗係打尖啦..
http://bit.ly/2qCHh4J

回覆 引用 TOP

原來有精神病嘅?係咪比個班曱甴輪完再屈警察?

回覆 引用 TOP

唔使講咁多,驗DNA就一清二楚,呢D係冇得呃人

愛滋曱甴邊個搞,得反修畜會

回覆 引用 TOP

到時條女又會向法庭申請禁制令唔比驗個BB DNA, 驗出係曱甴經手咪好敝?
引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-11-10 09:06 AM 發表

唔使講咁多,驗DNA就一清二楚,呢D係冇得呃人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]