• 瀏覽: 913
  • 回覆: 16
【星島日報報道】22歲科大學生周梓樂早前在將軍澳尚德停車場墮樓,留院至昨晨宣告不治,大批市民近日在現場獻花悼念。在民間記者會上,周梓樂的朋友亦有出席記者會,指周梓樂由6月起一直有參與抗爭,並質疑警方阻撓救援工作。  周梓樂友人在記者會時表示,與他相識兩年多,難以形容現時的心情,並指在一星期前仍與他一同用餐。  ...

好L奇怪呢條友人好似知好L多嘢, 好似當時佢同周同學一齊咁, 但周同學受傷係無人報案!

只有人報案有火燭發生, 消防員因為有人報案查火燭而發現周同學受傷! 但發現時就只有周同學一個人! 即係有人蓄意隱瞞當時周同學受傷! 會唔會就係呢個所謂周同學友人見死不救?
呢個所謂[友人]就係當中關鍵人物!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/修例風波-周梓樂友人質疑警阻救援-民間記者會斥警言語前後不-092900952.html

鬼域記招發言人明顯不滿,
就算警方言語前後不一,
仍無法賴警方係元兇

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-11-9 06:08 PM 發表
鬼域記招發言人明顯不滿,
就算警方言語前後不一,
仍無法賴警方係元兇
無人報案但有人好似睇到件事咁?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-9 06:11 PM 發表

無人報案但有人好似睇到件事咁?
而家咪就係最衰嗰班「睇到」,「聽到」嘅街坊市民唔肯「造證」

點解唔叫當時最早去揾消防員嘅曱甴交待真相呢?

指周梓樂由6月起一直有參與抗爭

又話佢當晚只係路過, 唔知邊班人前言不對後語呢

引用:
原帖由 都沒有 於 2019-11-9 06:19 PM 發表
點解唔叫當時最早去揾消防員嘅曱甴交待真相呢?
查佢曱甴手足,可以係兇手?

黃屍曱甴不會面對事實真相,最喜歡老屈

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-11-9 06:22 PM 發表
指周梓樂由6月起一直有參與抗爭

又話佢當晚只係路過, 唔知邊班人前言不對後語呢
抗爭不是不怕死嗎 ?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-9 06:26 PM 發表
片證人證已備 可惜處一個沒法治的地區
無民主就係咁

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-9 06:26 PM 發表
片證人證已備 可惜處一個沒法治的地區
早死早投胎,來生不做香港人,返老美返老美

最近開始聽到班無賴話警方「改口」,講大話,唔該唔好再屈警方「改口」話有入停車場,警方唔係「改口」,只係clarify,係你地班無賴用個幾鐘前既影片話警方有入停車場,警方先要再澄清,警察響停車場既時間係23:00-23:30左右,響23:30左右至凌晨01:00都無警察響停車場入面,我雖無時間由23:30開始睇D cctv,至少我響公開左既cctv入面由00:30至01:00呢段時間都唔見有警察,警察點樣可以響停車場入面活動30分鐘又避開晒cctv?
警方只係簡短咁講00:55分前無入停車場,個意思係墮樓事件發生果段時間都無警察響停車場,你地班無賴就用個幾鐘前既影片去屈警方講大話,話有入停車場,照你咁講,上年有警察入停車場都算講大話啦,上年都係「Nov 04 00:55前」呀。

我質疑係示威者阻礙警察進入調查真相。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]