• 瀏覽: 5,584
  • 回覆: 49
+2
昨晚(8 日)多區悼念科大學生周梓樂的活動後均爆發警民衝突,其中在荃灣,前裁判法院範圍內一棵大...

大律師公會點睇呢件事?又鬧政府同警方?

新聞來源連結:
https://thestandnews.com/politics/前荃灣裁判法院被掟汽油彈-示威者承認針對司法機關-五個月來首次/

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2019-11-9 04:37 PM 發表
大律師公會點睇呢件事?又鬧政府同警方?
...
仲洗問咩

嗰度已經唔係屬於司法機構了,成班白癡仔,查淸楚先啦!

引用:
原帖由 老納 於 2019-11-9 04:45 PM 發表
嗰度已經唔係屬於司法機構了,成班白癡仔,查淸楚先啦!
班暴徒好似你咁醒,所以點錯相

不過認左目標係針對司法機構

6月以來在暴動中被捕的疑犯會將陸續被審,
暴徒的目的不言而喻,就是恐嚇威脅司法機構。

咁班曱甴有冇貼張紙話 "Sorry, 打錯", 同埋夾返張 1百蚊?

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2019-11-9 04:50 PM 發表

班暴徒好似你咁醒,所以點錯相

不過認左目標係針對司法機構
嗰到係佢地成日都想要嘅某「獨立調查委員會」的地方,但唔歸司法機構的!至於係咩調查委員會,我就唔講啦,大家自己上網查啦!

暴徒就係有殺錯,冇放過

違法達義嘛,攻擊法院有乜出奇

法官及大律師公會繼續包庇暴徒啦

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-11-9 05:51 PM 發表
法官及大律師公會繼續包庇暴徒啦

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-11-9 04:52 PM 發表
6月以來在暴動中被捕的疑犯會將陸續被審,
暴徒的目的不言而喻,就是恐嚇威脅司法機構。
髮觀被違法達義威脅既日子始終要來臨

違法達義啫司法界要理解示威者訴求啊

在某些守龍門的人縱容之下,遲早養虎爲患,養狼狗咬自己的春袋,你老美國縱容拉登之結果就係美國最終嘗苦果!

主題標籤 #裁判法院
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]