• 瀏覽: 12,102
  • 回覆: 161
引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-11-9 08:38 AM 發表

唔好落黎啦
大陸大把大學讀啦
人地梗係吾落啦,香港尼d垃圾大學梗係留番俾垃圾讀啦,你估自己學校仲好把炮咩

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
香港大學變為台灣大學了,無公司用了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dfmtf 於 2019-11-9 11:11 AM 發表

香港鬼有人讀研究生
香港人亦都鬼有料讀研究生

香港人最讀得書嗰班都走去讀醫
但唔會走去讀生物化學
就好似啲人去晒學揸車做司機
而冇人去學點樣設計車做工程師
專業等級高下立判 ...
香港醫科只睇Chem 成績

我阿哥CE AL chem 拎A都入唔到醫,最後當然讀chem去到PhD 再去埋UC Berkeley 博士後,最後回港教中學

他的學妹嫁左比日本人,在沖繩以北德之島種🥔,收入就

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-11-9 08:38 AM 發表

唔好落黎啦
大陸大把大學讀啦
中央台報道此事後,我估計明年內地生不會再到香港大專院校讀書

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節
引用:
原帖由 JillWong 於 2019-11-9 09:08 AM 發表

大學排名其中一個因素。
就是研究生的論文質量及數量.

科大七成研究生來自國內
明年後年無人來讀。
排名一定跌.

http://hd.stheadline.com/news/columns/417/20191106/809721/專欄-巴士的點評-在大 ...
科大由第3跌至第8, 恭喜恭喜

全城戴CU口罩支持香港政府
引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-11-9 08:59 AM 發表

愈來愈多香港人外國人覺得香港唔安全
Yes
覺得安全只係曱甴騙緊自己

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2019-11-9 01:00 PM 發表

科大由第3跌至第8, 恭喜恭喜
香港既大學,好快跌出全球二百大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 開心大少奶. 於 2019-11-9 11:07 AM 發表

餵~咪走住呀!!!等公安部長同老廉查下你班內地生憑咩落黎!!!
憑你地班曱甴學生水平太低咯

引用:
原帖由 焦急白滑的西瓜 於 2019-11-9 01:03 PM 發表

我哋香港人都覺得香港好危險,曱甴為患,所以都經常返深圳過週末避難!
上次係元朗搭B1過福田,有幾個阿叔一上車即刻破口大罵曱甴,因為只有坐上過深圳的巴士先會有言論自由

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-11-9 08:59 AM 發表

愈來愈多香港人外國人覺得香港唔安全
文宣就算包裝得幾好,真相始終都係會浮面

引用:
原帖由 光棍man 於 2019-11-9 02:42 PM 發表

文宣就算包裝得幾好,真相始終都係會浮面
真相—早有,但有人唔肯面對

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中國領導班子 於 2019-11-9 10:52 AM 發表

走啦........大陸dog..........搶香港人福利.......
人地大陸學生搶乜資源啊,香港各大學學術研究主要係靠大陸學生撐住㗎,冇咗大陸生每年發表論文分分鐘少七八成,香港嘅大學排名好快僕街啦~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-11-9 08:34 AM 發表

「今(昨)天簡直就是全校逃難日!」香港科技大學學生周梓樂昨日早上離世,校長史維在畢業禮期間得悉後公佈消息,氣氛極速轉差。可是,對於科大的內地生,他們卻稱昨日是在「驚恐地四處逃竄」。科大學生在校內示威、悼念,內地生則在內地微信上講述,他們「擔心自己的人身安全,紛紛逃離學校」,更稱這個經歷,「說明香港混亂的嚴重程度,止暴制亂刻不容緩。」

https://static.appledaily.hk/im ...
香港點會安全?香港有解放軍啊!曱甴快啲去消滅香港嘅解放軍至會安全啊
(毒果轉貼員死冚家)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-11-9 01:00 PM 發表

中央台報道此事後,我估計明年內地生不會再到香港大專院校讀書
—定

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]