• 瀏覽: 10,840
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
+4
內地網絡社交媒體上近日流傳一段,深圳女子在德國街頭與聲援香港示威者人士的辯論片段。片中該名女子不斷切換英語、德語、普通話

據了解,該段短片是在上周六(2日)拍攝,當時有約30名支持香港示威者的人士,在德國的一個商場外,高叫口號,聲援香港反修例的示威者。女子在辯論期間,更指「香港從來都是中國的一部分。在過去的2000年裏,中國一直都團結而穩定。」

期間,有示威者反問女子,「為甚麼你(留在德國)不回中國去?」該女子表示,自己有能力支付在德國生活的一切。她又指,「因為你們(示威者)想毀了這座城市!然後怪罪在共產黨身上,你們親手放火、你們親手破壞,然後你們把所有都怪在中國頭上」

香港班仆街真係好賤格, 每次中國人在其他國家生活一定叫人返中國, 中國人同任何國家嘅人一樣可以到其他國家生活, 呢個係每一個人的人權和自由, 點解香港曱甴們要覺得剝奪其他中國人有的人權和自由是合理? 但好多香港曱甴卻日思夜想去外國移民?

呢個女人講得好啱, 香港的曱甴在親手摧毀香港這座中國的城市, 這個城市不是佢地建立是他們的祖先, 爺嫲, 父母建立! 佢地破壞這座城市就在叛港叛國的垃圾!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20191108/bkn-20191108000012111-1108_00952_001.html

中國係5常, 所有國家中最尊重聯合國協議就係中國!
最唔尊重聯合國協議就係美國多次單方面退出協議就係美國, 要退出聯合國應該係美國!
對國際事務無認識都係少講為妙!
引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-8 05:13 PM 發表
中國從來只是國際社會的一份子
如果沒尊守早仙簽下的國際法⋯可以退出聯合國

呢個女人講得好啱, 香港的曱甴在親手摧毀香港這座中國的城市, 這個城市不是佢地建立是他們的祖先, 爺嫲, 父母建立! 佢地破壞這座城市就在叛港叛國的垃圾!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 05:10 PM 發表
內地網絡社交媒體上近日流傳一段,深圳女子在德國街頭與聲援香港示威者人士的辯論片段。片中該名女子不斷切換英語、德語、普通話

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20191108/photo/bkn-20191108000012111-1108_00952_001_01b.jpg?20191108100225

據了解,該段短片是在上周六(2日)拍攝,當時有約30名支持香港示威 ...
成班暴徒支持者,隻隻井底蛙衰樣,講嘢橫蠻無理,唔夠人講就鬼叫,發爛渣,同杜曱澤一模一樣 !

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-8 17:13 發表
中國從來只是國際社會的一份子
如果沒尊守早仙簽下的國際法⋯可以退出聯合國
你唔知咩~其實係台灣國民黨退出,聯合國要求中國共產黨加入~

遊戲都有遊戲規則, 原本聯合國的目的就為了不用/減少戰爭去解決國際事務, 而美國就係聯合國建立之後發動最多戰爭嘅國家!
美國希望靠自己軍力去壓迫其他國家來得到不平等的利益, 拾人牙慧都要比小小水準
引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-8 05:31 PM 發表
聯合國遊戲⋯是世界大戰後,帶領盟軍打勝仗的戦勝國搞出來的遊戲
對國際事務小認識的小講為妙

呢位美女令香港曱甴無地自容, 理直氣壯地收曱甴皮, 勁~!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-11-8 05:40 PM 發表
遊戲都有遊戲規則, 原本聯合國的目的就為了不用/減少戰爭去解決國際事務, 而美國就係聯合國建立之後發動最多戰爭嘅國家!
美國希望靠自己軍力去壓迫其他國家來得到不平等的利益, 拾人牙慧都要比小小水準

...
皮蛋西一貫作風很少回應,
點知一回應就俾c兄你一棍毆落去

身為香港人我覺得很丟臉呀,可唔可以唔好再7出國際? 20幾個人都爭論唔贏一個女仔,人地3種語言流利表達言論,你地咁多人去圍一個女仔都輸最後講唔贏就用大叫同唱歌去遮醜。

真係含得能,正係可以唱歌遮羞

引用:
原帖由 變形蟲蟲 於 2019-11-8 05:54 PM 發表
身為香港人我覺得很丟臉呀,可唔可以唔好再7出國際? 20幾個人都爭論唔贏一個女仔,人地3種語言流利表達言論,你地咁多人去圍一個女仔都輸最後講唔贏就用大叫同唱歌去遮醜。 ...
好咗啦,
以前係唱“生日快樂”㗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]