• 瀏覽: 3,043
  • 回覆: 16
人在做天在看
上蒼開始顯靈
琴日走一件
今日又走一件

火勢出奇地猛烈...........應該要查下屋入面擺左咩啦
1般屋企房.......頂多咪衣物果d...……d火點會咁猛咁快

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-11-8 11:42 AM 發表
火勢出奇地猛烈...........應該要查下屋入面擺左咩啦
1般屋企房.......頂多咪衣物果d...……d火點會咁猛咁快
警方經初步調查,屋內未有發現助燃物品

講咗無助燃物品

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-11-8 11:45 AM 發表

警方經初步調查,屋內未有發現助燃物品

講咗無助燃物品
初步調查姐
咁燒咩會咁大火, 連樓上都燒9埋???

咁大火, 好多野要化驗先知

陰公😱😱😱

衣物書本都可助燃,吾明

尿袋電?  淘寶貨?

消防喉竟然無水

引用:
原帖由 叮叮噹噹 於 2019-11-8 11:36 AM 發表
【大公報訊】突發組報道:沙田發生奪命火警!豐盛苑富盛閣一單位昨凌晨失火,火勢猛烈並波及樓上單位,逾600名住客須疏散。有住客一度試圖用消防喉轆救火,竟發現該樓層消防喉轆「無水出」。至於其父母在火警中同告受傷,不適送院。警方經初步調查,屋內未有發現助燃物品,涉事家庭亦無與人結怨,正進一步調查事件。

http://img.takungpao.com/2019/1108/201911080423355 ...
無乜土生土長HK人, 會睇大公/文匯. 吾好再引用了, 有反效果. HK人睇見會對報導反感!

引用:
原帖由 36H 於 2019-11-8 11:39 AM 發表
人在做天在看
上蒼開始顯靈
琴日走一件
今日又走一件
爆眼女係警號,之後係燒背脊,而家係跳樓死,個天比既啟示越來越嚴重。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-11-8 11:42 AM 發表
消防一定要還原真相,比個合理解釋

引用:
原帖由 Parra 於 2019-11-8 12:03 PM 發表
尿袋電?  淘寶貨?
黃絲用淘寶貨

火勢好猛烈,好可疑

引用:
可能係玩香蕉水(清洗指甲油用的有機溶劑)。
暴徒在最早掟燃燒彈就係用香蕉水,由小天使們小量帶到現場然後再收集在一起。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]