• 瀏覽: 22,252
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
+8
其實暴徒仲持續暴動
年宵乜呀
唔驚隨時暴動咩

大家會唔會想夾錢 買起許志峰? 呢條友同何君堯一樣 都係咁犯眾憎

回復四,五十年前年宵只係有花😆

**民主黨立法會議員許智峯相信政府取消乾貨攤位是受警方施壓所致,意圖滅聲,到時人人喺度叫光復香港,時代革命**

許議員這是什麼思維呀,乜現在全港各區都不準叫這口號嗎?真是外型同智慧相符!
取消乾貨位最大影響,是倉底貨小了個散貨黃金機會; 及一些新奇小玩意產品沒有機會測試市場.

其實唔L攪最好

我的老作品:政府為咗使曱甴有更多的暴動空間,特別喺新年期間,減少年宵乾貨市場,到時曱甴就可以到處放燃燒彈。根據生物學專家,有理由相信曱甴不會慶祝農曆新年,因曱甴並非人類,更非中國人。

講起年宵,過年,諗番起上年第一次暴動,黃台X個仆街,正式將暴力帶到落街頭,第一次掘磚,第一次暴動,變成左習慣,黃台X仲狗撚到畏罪潛逃

「到時人人喺度叫光復香港,時代革命,沒有暴徒,只有暴政,你話佢哋唔驚呀?」
驚?班曱甴日日夜夜都鳩叫,就算一開始驚到而家都當佢哋精神病啦!

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-11-8 08:31 AM 發表
【本報訊】反修例運動浪潮下,本港多個大型活動及展覽相繼取消,明年農曆新年年宵市場亦攬炒。食物環境衞生署大開殺戒,宣佈明年的年宵市場全面取消乾貨攤位,是本港開埠以來首次。有立法會議員認為今次取消乾貨攤位,明顯因為警方施壓,不想場內出現政治標語或物品,更擔心大批年輕人聚集會造成混亂,意圖滅聲,「諗埋晒的屎橋,我哋投濕貨唔畀㗎?我哋要做乜嘢,政府係限制唔到我哋!」
記者:袁楚雙

https://app ...
呢種香港特有現象叫做「一粒曱甴屎搞禍一煲粥亅!

引用:
原帖由 Aasia 於 2019-11-8 08:31 AM 發表
【本報訊】反修例運動浪潮下,本港多個大型活動及展覽相繼取消,明年農曆新年年宵市場亦攬炒。食物環境衞生署大開殺戒,宣佈明年的年宵市場全面取消乾貨攤位,是本港開埠以來首次。有立法會議員認為今次取消乾貨攤位,明顯因為警方施壓,不想場內出現政治標語或物品,更擔心大批年輕人聚集會造成混亂,意圖滅聲,「諗埋晒的屎橋,我哋投濕貨唔畀㗎?我哋要做乜嘢,政府係限制唔到我哋!」
記者:袁楚雙

https://app ...
曱甴開檔賣天使,隻隻都好濕。

引用:
原帖由 二叔公 於 2019-11-8 08:43 AM 發表
其實呢十年八載年宵乾貨灘位好應該唔比D政黨投標啦,年宵變咗質都係呢班仆街搞成,D冚家產過年過節搞埋D政治嘢,尤其幾間學店學畜會年年維園賣埋D洗腦嘢宣傳政治!政府早就應該咁做啦! ...
二叔公講得好啱

引用:
原帖由 聖公會 於 2019-11-8 09:22 AM 發表

cctvb 仲離譜
TVB直播做得好好,有三至四個鏡頭,不會只影住警察

取消好 D野又貴 又唔駛眼冤見到政治野

引用:
原帖由 聖公會 於 2019-11-8 10:20 AM 發表

師兄有藉口唔洗派利是
Yeah

除夕倒數也取消吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]