我對社工一直都沒有好感,只係覺得佢哋根本就讀書唔成,但又要作個好聽嘅名「社工」出嚟呃飯食!

引用

被引用(6)
社工本身就係社會寄生蟲,寄生蟲再製造寄生蟲。
e+點解冇左12am後揸fit嘅黑社會?黑幫將讀過書嘅蠱惑仔派嗮去做社工,幫d唔讀書嘅蠱惑仔領綜援,政府就幫黑社會養住大批乞兒,所謂食政府反政府,社工根本就係老黑!

引用

七八十年代係北斗星,而家係吊那星

引用

我有同感。我工作環境很多時有機會接觸社工,但覺得佢哋好多hea住做,根本無法幫手解決問題。最後都要靠一個並非社工嘅自己去度掂解決方法。

社工,食蕉啦。

引用

同感
工作常接觸社工
佢地一係hea做,一係射波,當然都儲有比較好既社工,但係唔多

引用

其實講到尾都係政府有錯, 將D讀唔成書的, 反社會的人, 通通收納做教師同社工, 下一代下下一代唔暴動先奇!!


如果政府再唔對呢D行業認真進行品格檢查, 香港就算死左面前兩代年青人, 都仲未翻到身

[ 本帖最後由 benben999 於 2019-11-9 08:55 AM 編輯 ]

引用