• 瀏覽: 5,261
  • 回覆: 9
+4
【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工!
但偏偏有暴徒掟汔油彈,在商舖縱火,路人被私了時?有冇見任何一位社工?

奇怪嗎?社工在政總向警員掟石!這是發聲嗎?社工是否等於暴徒?

社工沒有掟汔油彈如何會被捕?

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=369114&refer=

社工冇個好人!做好的工作等放鼓勵掟汽油彈嗎?要求警方不要拘捕謀殺犯?

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-8 12:40 PM 發表

使鬼掟汽油彈咩
警甴隨便可以入你屋企拉人
唔使任何理由
點解要拉你?有問下自己嗎?

校長打依法辦事,結果明顯!你可以示威,你一犯規,犯法,報警拉人!開除!
校方本身手握資料,怕你會飛?

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-9 02:27 AM 發表

警甴要拉你使理由咖咩
拘捕你因為你犯法!你估好似啲曱甴日日無所事事!

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-9 11:30 AM 發表

警甴目的就係要拉你
有無犯法佢唔理
拉咗你可以唔告咖喎
作得好啲先啦!唔出糧俾你!🤣

社工俾人的印象是專業!可惜,一次又一次自我破壞!社工自己情緒失控,向警察掟水樽,竟然可以說是自衛!還要被捕,被判刑!更難得是社總認為有案底冇問題,可以繼續註冊!因為是蛇鼠一窩!

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-9 12:47 PM 發表

慳啲啦你
收果五毫子學人講出糧俾人
笑大人個口
你收一蚊?唔lun 係呀?🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 giggs111 於 2019-11-10 08:34 AM 發表
D社工最冚家鏟,又幫唔到真正耍幫嘅人,我老豆就最好例子
收人工唔做嘢,日日玩嘢

叫條濕9社工去睇下被私了的市民!
獎佢老母!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]