• 瀏覽: 5,246
  • 回覆: 106
+4
社工

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:03 AM 發表
【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/MEDAL-ABSENT-191108-HOLD.jpg

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工 ...
點解唔放棄授勳? 又要貪又要扮清高就係呢D假君子!

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-9 02:27 AM 發表

警甴要拉你使理由咖咩
因為你係賊lor

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-9 02:27 AM 發表

警甴要拉你使理由咖咩
拘捕你因為你犯法!你估好似啲曱甴日日無所事事!

社工真係冇個好人!

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-11-8 12:51 PM 發表
社福界
出政府糧反政府
X2

炒佢魷魚

所謂社工其實係社會暴亂其中一股主要惡勢力

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-11-8 01:00 PM 發表
「建議政府用多些時間聽青少年人意見。」
咁年輕人又有無聽人意見?
年輕人大晒?
點解一定要聽年輕人意見?
社會上咁多人…淨係年輕人先有意見?
定係大聲就係意見?

五個月多啲嘅暴亂,終於令人睇到潛藏香港已久的牛鬼蛇神,傳媒界、教育界、司法界、宗教界、社福界、什麼民主幹事⋯什麼關注組織什麼召集人等等,他們完全涉入甚至指揮或暗中參與這次示威暴動
在1124當日我要投下撥亂反正的一票

警方做野你地係度,暴徒做案個時你地係邊啊,唔通你地變化成黑衣人士

心有愧

引用:
原帖由 老納 於 2019-11-8 07:17 AM 發表
我對社工一直都沒有好感,只係覺得佢哋根本就讀書唔成,但又要作個好聽嘅名「社工」出嚟呃飯食!
你完全正確!
佢哋真係同廢青一線之隔,今時今日根本就係一個搞亂社會福利的團體,佢哋直頭教壞市民,幫佢地呃政府福利,越多市民要政府援助,呢班垃圾社工就有份穩定工作,甚至開多啲位,升級機會就大好多⋯⋯另類寄生蟲!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]