• 瀏覽: 5,262
  • 回覆: 106
+4
引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:03 AM 發表
【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工 ...
社工有破壞冇建設,炒曬去。。。

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-11-8 01:00 PM 發表
「建議政府用多些時間聽青少年人意見。」
咁年輕人又有無聽人意見?
政府同佢哋對話就五大素球…講條蕉咩…

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:03 AM 發表
【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/MEDAL-ABSENT-191108-HOLD.jpg

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工 ...
成𨳊日叫回應,咪回應咗囉,悶唔𨶙悶呀仆街,改下口號啦!答應呀、係答應呀曱甴閪

食屎

引用:
原帖由 理+誠 於 2019-11-8 13:00 發表
「建議政府用多些時間聽青少年人意見。」
咁年輕人又有無聽人意見?
年青人講比大家知
袋咗幾多錢先

引用:
原帖由 老納 於 2019-11-8 07:17 AM 發表
我對社工一直都沒有好感,只係覺得佢哋根本就讀書唔成,但又要作個好聽嘅名「社工」出嚟呃飯食!
七八十年代係北斗星,而家係吊那星

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-8 01:02 PM 發表
地球一個小角落的虛榮啫 ⋯一分不直的東西,
諾貝爾獎就不同,獲全球認證
我見過街邊有得賣添!

社畜是扑街,尊教伸請人儘取政府的福利,以做靚自己 file 升職。今次暴亂又在背後推動,希望爭取社福利益,籍口是青少年需更多支援。真賤人。

如果民意 係特赦暴徒..特赦謀殺警察..謀殺議員..謀殺不是企自己立場嘅市民..等等. 唔通要接納這些民意??😒

因為民意係止暴制亂,
同佢哋社工目標相違背

社工呀社工,你係咪拗撈呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]