• 瀏覽: 4,028
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 老納 於 2019-11-8 07:17 AM 發表

我對社工一直都沒有好感,只係覺得佢哋根本就讀書唔成,但又要作個好聽嘅名「社工」出嚟呃飯食!
e+點解冇左12am後揸fit嘅黑社會?黑幫將讀過書嘅蠱惑仔派嗮去做社工,幫d唔讀書嘅蠱惑仔領綜援,政府就幫黑社會養住大批乞兒,所謂食政府反政府,社工根本就係老黑!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
社工有晒立場 仲點做社工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:03 AM 發表

【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。
https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/MEDAL-ABSENT-191108-HOLD.jpg

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工 ...
社工同記者曾經都要求有高尚品格的職業.
呢二個工種亦都係可以真係幫人的專業人仕.
而家啲暴徒同幕後老闆就係正正用呢二個工種之前留下的光環去製造混亂,令香港走入是非黑白不分的局面.
呢位高層仲衰,美其名叫人慳時間,實際就逃避責任,放棄溝通.
就係呢啲所謂高層教壞班細.
我想問呢位高層,乜社工嘅專長唔係永不放棄溝通同耐心引導咩…?

回覆 引用 TOP

社工=社會寄生虫

回覆 引用 TOP

香港壞心地社工可唔可以聽下其他人民意

回覆 引用 TOP

今日31台仲搞笑。話星期日邊度都去唔到。地鐵關門。又放催淚彈。。叼。佢地都唔計下。有人放火。阻路。先有關門。放彈出現。。連主持都系咁偏向

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:17 AM 發表

社工冇個好人!做好的工作等放鼓勵掟汽油彈嗎?要求警方不要拘捕謀殺犯?
絕對是,很多社工都幫唔到求助人,只會破壞求助人家庭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:03 AM 發表

【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

係唔出席典禮定唔接受授勳呀?

回覆 引用 TOP

阿社工仲咩甘吾俾面呀??佔中淋police尿既肛門曾狗~特9個pok kai都俾足面犯民安插左佢系社工注册局兼隊左7個police入册~你甘都吾俾下面仲系度反??

回覆 引用 TOP

凸區政苦都on居,使鬼比獎的黑社工咩!佢哋對社會有幾大貢獻呀?冇人工架?最叻咪幫的人呃政苦綜援金!

回覆 引用 TOP

政府又做on9野,
你比人地敢收咩.....

回覆 引用 TOP

只係唔出席,點解唔索性拒絕授勳??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-11-8 12:40 發表

使鬼掟汽油彈咩
警甴隨便可以入你屋企拉人
唔使任何理由
小朋友,邪教毒已經深入腦袋,只有天天念經,戒殺戒動才能救。善哉!

香港已經被邪教統治了,有學識之人變成恐怖分子了,現在的香港只有邪惡了,沒有正義了。誰主宰了傳媒及教育就是邪教的統領者了。

回覆 引用 TOP

引用:

社工=暴亂中暴徒!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-11-8 03:11 PM 發表

只係唔出席,點解唔索性拒絕授勳??
社工AssHole!!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]