• 瀏覽: 5,234
  • 回覆: 106
+4
【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工!
但偏偏有暴徒掟汔油彈,在商舖縱火,路人被私了時?有冇見任何一位社工?

奇怪嗎?社工在政總向警員掟石!這是發聲嗎?社工是否等於暴徒?

社工沒有掟汔油彈如何會被捕?

新聞來源連結:

https://news.now.com/mobile/local/player?newsId=369114&refer=

為暴徒合理化

我對社工一直都沒有好感,只係覺得佢哋根本就讀書唔成,但又要作個好聽嘅名「社工」出嚟呃飯食!

社工冇個好人!做好的工作等放鼓勵掟汽油彈嗎?要求警方不要拘捕謀殺犯?

社福界
出政府糧反政府

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-11-8 07:03 發表
【Now新聞台】政府授勳典禮明天舉行,一名獲頒榮譽勳章的社福機構前高層決定不出席典禮,建議政府用多些時間聽青少年人意見。

對於所謂社工,他們在暴亂中的角色是甚麼?是發聲?是阻止警方?是阻止暴徒施襲?

多日來見在有趣的是,有警員,有社工 ...
張超雄話出嚟暴動!!! - YouTube

社福界高層一個月出十幾廿萬人工, 點會希罕授分呀?

回應左啦,點解一定要答應班垃圾年青人,第時又有一班垃圾年青人要求日日叫雞唔駛錢,又要應承呀。

咁既政府,授勳咪等於認同暴政,割席是常識吧

引用:
原帖由 老納 於 2019-11-8 07:17 AM 發表
我對社工一直都沒有好感,只係覺得佢哋根本就讀書唔成,但又要作個好聽嘅名「社工」出嚟呃飯食!
社工本身就係社會寄生蟲,寄生蟲再製造寄生蟲。

「建議政府用多些時間聽青少年人意見。」
咁年輕人又有無聽人意見?

引用:
原帖由 殖民英犬的末日 於 2019-11-8 12:46 PM 發表
推一下,牠們要上救護車上檢查有冇警察才放行,所以遲了15分鐘

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]