• 瀏覽: 41,924
  • 回覆: 343
+12
引用:
原帖由 Doraemon1217 於 2019-11-7 09:33 PM 發表
反《逃犯條例》修訂的相關示威行動未有止息跡象,網上再傳有人號召下周日(10日)及下周一(11日)在全港發動「八區開花」及...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191107/photo/bkn-20191107202532615-1107_00822_001_01b.jpg?20191107211836

唉!又搞事,連登仔號召人要令人被迫罷工。:smile_39 ...
班畢業生又即係失業生, 冇工番好得閒, 一定會積極參與煩死人喇

引用:
原帖由 tommy414 於 2019-11-8 09:53 AM 發表

八區開花?少咗成10區喎,唔夠人定死撐要集中人手 🤣
死左十幻人,少幾區人手差唔多

不如號召全民辭職及全民退學,眼吥有幾多人支持。🤣🤣🤣🤣

如果我返工有人阻頭阻勢更就冇辦法了,私了來解決問題

記得攪。最近已經見到暴徒同黑記開始越輸越多,比警察食住,又見到唔少暴徒害人變左害己,突然間我都唔想佢停。

搞西咩?搞黎搞去咪又係咁?有能用咩?on能9

引用:
原帖由 一首歌一個故事 於 2019-11-8 09:55 AM 發表

咁如果佢哋唔理你, 照樣戴面具出嚟示威, 咁又應該點解決呀??
緊急法例已清晰,超越多少個人已是非法集結,兼且蒙面法定義是遮掩臉容,不能正常辨別樣貌,咁戴面具你話呢.

我哋市民當睇戲,最好要拉到人,同我大大力順便仆返兩棍。

引用:
原帖由 paul-lo 於 2019-11-8 10:19 AM 發表

緊急法例已清晰,超越多少個人已是非法集結,兼且蒙面法定義是遮掩臉容,不能正常辨別樣貌,咁戴面具你話呢.
我梗係同意你講法啦, 但係曱甴而家唔理法律呢, 你有你立 蒙面法, 我哋一齊集體 戴面具, 好似奈佢唔何

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-11-8 09:27 AM 發表

所以話你呢類人毫無知識, 上網有分本地部份同海外部份, 而海外部份成本特別貴, 所以上網去海外網速同本地相差咁多, VPN一定係租專線, 租親專線一定要劃分本地網速幾多同海外網速幾多, 海外愈多愈貴. 當然有免費VPN, 但網速同線路好有限制, 你要去海外快啲, 得, 比錢, 去海外愈快愈貴. ...
師兄小得好,果D無知曱甴識條毛咩

引用:
原帖由 Doraemon1217 於 2019-11-7 09:33 PM 發表
反《逃犯條例》修訂的相關示威行動未有止息跡象,網上再傳有人號召下周日(10日)及下周一(11日)在全港發動「八區開花」及...
//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191107/photo/bkn-20191107202532615-1107_00822_001_01b.jpg?20191107211836
唉!又搞事,連登仔號召人要令人被迫罷工。:smile_39 ...

準備橡膠子彈啦!

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-11-8 09:27 AM 發表

所以話你呢類人毫無知識, 上網有分本地部份同海外部份, 而海外部份成本特別貴, 所以上網去海外網速同本地相差咁多, VPN一定係租專線, 租親專線一定要劃分本地網速幾多同海外網速幾多, 海外愈多愈貴. 當然有免費VPN, 但網速同線路好有限制, 你要去海外快啲, 得, 比錢, 去海外愈快愈貴. ...
剩係手機data 平極都200-400啦 大把人用緊1000mb 光纖到戶 我記得好多年前做寬頻sales 56蚊和記果d 電聯寬頻都話貴 咪你藍絲囉! 😆

4G 夠貴啦 你會唔會用返GPRS?

有需要就要用 我唔會覺得要「比錢」就唔會用

因為你怕要「比錢」咁你根本就唔會上街啦 咁熱! 又要冒住比警察捉 又驚危險 又會比白衣人打 夏天咁熱都出黎 落雨又出黎 其實呢度講緊最低工資37.5 出黎示威遊行 遠遠成本價都高過你所謂要比錢翻牆! 

如果因為要「比錢」先上到 你以為就冇人上 咁你應該cut L哂d電話同寬頻 因為上網不嬲都要比錢的! 可能你藍絲係公司帶個大尿袋叉足電 然後落街 去商場痴免費wi-fi 上香討 可能你而家係圖書館 用緊圖書館部電腦 咁就連電腦錢 電費 上網費 都唔駛比!

仲有冷氣嘆添wo

點解香港有咁多白痴仔呢明知唔可以行路去月球,就偏偏要出來柒

暴徒就暴徒啦, 網咩民...

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-11-8 10:27 AM 發表

剩係手機data 平極都200-400啦 大把人用緊1000mb 光纖到戶 我記得好多年前做寬頻sales 56蚊和記果d 電聯寬頻都話貴 咪你藍絲囉! 😆

4G 夠貴啦 你會唔會用返GPRS?

有需要就要用 我唔會覺得要「比錢」就唔會用

因為你怕要「比錢」咁你根本就唔會上街啦 咁熱! 又要冒住比警察捉 又驚危險 又會比白衣人打 夏天咁熱都出黎 落雨又出黎 其實呢度講緊最 ...
你咁熱衷上街, 抵你食催淚彈啦, 不過可惜香港警察 太過仁慈, 戴面具嗰啲 曱甴, 一早就要面對面 直接開槍啦, 繼續出嚟啦, 睇見你哋畀人圍畀人打, 都唔知幾開心。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]