[本港新聞評論] 修例風波:網號召下周日及一再搞大型示威

冇用㗎,曱甴日日示威都阻唔都市民返工

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ka626168 於 2019-11-7 10:04 PM 發表

光棍節?😫
Why?😥
因為班連登仔係光棍?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 實在睇唔過眼 於 2019-11-7 09:42 PM 發表

阿SIR沒理太多啦,照做野,拉得幾多系幾多,就睇下後面黑金點找數,睇下幾時爆煲
反正去到庭審就要幾萬,慢慢拉,睇下條水喉幾大
問題喺我哋個無能政府嗰度, 究竟林鄭月娥做過乜嘢呢, 除咗理工大學正正常常之外, 其他幾間學店 日日打交 校長視若無睹 又唔報警, 淨係戴口罩都唔應該畀佢入學校喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Doraemon1217 於 2019-11-7 09:33 PM 發表

反《逃犯條例》修訂的相關示威行動未有止息迹象,網上再傳有人號召下周日(10日)及下周一(11日)在全港發動「八區開花」及...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191107/photo/bkn-20191107202532615-1107_00822_001_01b.jpg?20191107211836

唉!又搞事,連登仔號召人要令人被迫罷工。:smile_39 ...
八區開花?少咗成10區喎,唔夠人定死撐要集中人手 🤣

引用:
原帖由 longman49 於 8/11/2019 09:08 AM 發表

😂原來大少奶識講人話,今次我聽得明,😏😏俾個like你👍
呢個大少奶精神病人,你先信佢嘅啫,你又傻埋一份?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 km5446 於 2019-11-8 09:42 AM 發表

即時宣佈保證收效.....
鑑於社會秩序急劇被破壞,由零晨零時起,所有觸犯蒙面法及非法集會,刑事毀壞被捕者,一律不準保䆁,直至得到法庭裁決按結局處理;同時所有法例援助將不接受此類申請處理.
要示威..可以,不可蒙面及和平進行,借口有病要戴口罩就留在家中休息,痊癒了再參加喇. ...
可唔可以加埋凍結戶口, 一經定罪 沒收所有財產。

回覆 引用 TOP

附件

006OJkwtgy1g59ngidi4dj30et09wjs3.jpg(38.64 KB)

2019-11-8 09:54 AM

441b-hryfqhm0837643.jpg(99.38 KB)

e97674fcd76f4db1ba115df59f775d7d.jpeg(143.81 KB)

引用:
原帖由 km5446 於 2019-11-8 09:42 AM 發表

即時宣佈保證收效.....
鑑於社會秩序急劇被破壞,由零晨零時起,所有觸犯蒙面法及非法集會,刑事毀壞被捕者,一律不準保䆁,直至得到法庭裁決按結局處理;同時所有法例援助將不接受此類申請處理.
要示威..可以,不可蒙面及和平進行,借口有病要戴口罩就留在家中休息,痊癒了再參加喇. ...
咁如果佢哋唔理你, 照樣戴面具出嚟示威, 咁又應該點解決呀??

㸃解綱上無人叫班曱由跳海, 以示抗議??網上號召就有班收左錢/無腦廢青去做野? 精人出口, 笨人出手。 死是人地仔女, 享受是自已, 有事就關人差事。
搞事的黑衣人, 先停ㄧ停, 想ㄧ想, 你可以承担後果嗎?? 你的人生會如何? 你的親人會如何? 

回覆 引用 TOP

唔好再浪費時間啦
國家隊狙擊手開真槍打搞事頭目

香港曱甴,時代垃圾!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-11-8 08:56 AM 發表

面對完全失去理智同人性嘅曱甴,除咗殺就再冇辦法。
中美貿戰好似有好消息,代表曱甴距離死亡不遠。
我衷心希望 沒收所有曱甴嘅財產 佢哋搵唔少㗎 千祈唔好畀佢哋過骨呀

回覆 引用 TOP

損人而不利己! 白痴所為!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-11-7 10:06 PM 發表

光棍曱甴...
佢地有天使,點會光棍

回覆 引用 TOP

香港曱甴,時代垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 391026 於 2019-11-8 06:28 AM 發表

迫市民返唔到工又當市民擺工支持?曱甴思想真係弱智到冇人有
越搞呢啲,就越多人出嚟投建制派,泛民本土多謝哂曱甴

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。