[本港新聞評論] 【危殆科大生】關鍵15分鐘十條CCTV逐格睇墮樓處有可疑閃光

【危殆科大生】關鍵15分鐘十條CCTV逐格睇墮樓處有可疑閃光 E-mail 此主題給朋友

22歲科大生周同學墮樓事件引發全城關注,領展今日傍晚公佈十條停車場閉路電視畫面,覆蓋停車場地下至三樓,惟沒有一條拍到事件經過。根據警方鎖定,周同學可能於零時45分至1時正之間出事,從CCTV片段可見,意外位置三樓,曾有私家車回航停泊;而二樓亦曾有不少市民經過,期間無人發現有人墮樓。至1時02分,曾經有一名黑衣男子急步跑上三樓,之後他就不知所蹤,約10秒後,二樓墮樓處出現一下可疑閃光,惹人疑竇。時至1時06分,才有人帶消防員到周同學墮樓位置,約20分鐘後防暴趕至,令現場氣氛緊張,約10分鐘後救護員終於到場,並在1時35分將周同學送院。

又睇下文宣組點發揮創作!
閃光等於一班速龍?!
屈速龍掉佢落街?!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/395420/%E5%8D%B1%E6%AE%86%E7%A7%91%E5%A4%A7%E7%94%9F-%E9%97%9C%E9%8D%B515%E5%88%86%E9%90%98-%E5%8D%81%E6%A2%9Dcctv%E9%80%90%E6%A0%BC%E7%9D%87-%E5%A2%AE%E6%A8%93%E8%99%95%E6%9C%89%E5%8F%AF%E7%96%91%E9%96%83%E5%85%89

熱賣及精選
耶穌顯靈

呢啲咁嘅仆街傳媒,唯恐天下不亂,有車駛入又有可疑,有人行過又可疑,其實乜都影唔到,又喺度暗示可能有内情,有車有人有乜可疑,周街都係啦,被害妄想症,痴線

文宣又要開工作疑點!
有神賴神、有鬼賴鬼,貓狗都會作出係隻馬!

最可疑咪係叫消防救人果個囉

報應

引用:
原帖由 167667 於 2019-11-7 07:20 AM 發表

呢啲咁嘅仆街傳媒,唯恐天下不亂,有車駛入又有可疑,有人行過又可疑,其實乜都影唔到,又喺度暗示可能有内情,有車有人有乜可疑,周街都係啦,被害妄想症,痴線 ...
赤共咪一樣
你地咪一樣

另外唔知有無片映到受傷學生,有份“參加婚宴”呢?!

引用:
原帖由 167667 於 2019-11-7 07:20 AM 發表

呢啲咁嘅仆街傳媒,唯恐天下不亂,有車駛入又有可疑,有人行過又可疑,其實乜都影唔到,又喺度暗示可能有内情,有車有人有乜可疑,周街都係啦,被害妄想症,痴線 ...
系街有個平頭裝大陸口音人士佢地都當作國安。

點解有人識帶消防去果個位?
係咪之前照下佢跌左係果度呢?
咁咪有閃光囉,唔照點知佢跌左去邊?
發生咩事問帶消防去果兩個咪知囉,
不過要用測謊機問先問到。

邪飛教創教教主+
厠盤水位修理中心創辦人+
自由紫微斗數分析員+
JEREMY換片專員
俾人叫得多做曱甴,以為自己真係識爬牆

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-11-7 07:22 AM 發表

最可疑咪係叫消防救人果個囉
X 2

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2019-11-7 07:27 AM 發表

赤共咪一樣
你地咪一樣
嗡得出呢D,應該係每日一蘋果,個腦變壞左.......

身冇屎,駛咩走!
如果真係『路過』,怕咩?
警察到場,到射tear gas,起碼舉幾次旗,『路過』需要咁多時間?

警察根本冇去停車場,自己嚇到跳落一層,又關警察事?

成個新聞都唔知講乜, 只是外邊的街燈或大廈住宅燈光而已.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。