• 瀏覽: 1,458
  • 回覆: 13
科技大學學生墮樓引起爭議,領展表示,應科大校長史維要求,提供尚德停車場閉路電視片段。基於公眾對姓周的科大學生墮樓一事廣泛

有冇早D既三樓片呀?睇下有冇人推佢落去

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191106/bkn-20191106194133842-1106_00822_001.html

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-11-7 12:07 AM 發表
科技大學學生墮樓引起爭議,領展表示,應科大校長史維要求,提供尚德停車場閉路電視片段。基於公眾對姓周的科大學生墮樓一事廣泛

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191106/photo/bkn-20191106194133842-1106_00822_001_01b.jpg?20191106200430

有冇早D既三樓片呀?睇下有冇人推佢落去啦

新聞來源連結:

...
1點前3樓只見到幾隻曱甴

係未出力掟嘢時,跌埋去落去?
避催淚彈唔係應向後退入d咩?點解會避外面射入黎嘅催淚彈反而衝前?乜嘢邏輯?

出事前只影到曱甴,唯一解釋係曱甴掟佢落去。

睇閉路,看看 科大生有冇同行人,再搵同行人問問
咩方向都要調查架

證明啲學生又講大話啦 話避開催淚彈 所以跌咗落去 證實咗停車場內冇催淚彈啦 又要作過第二個故仔啦

引用:
原帖由 dino0629 於 2019-11-7 12:07 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191106/photo/bkn-20191106194133842-1106_00822_001_01b.jpg?20191106200430

新聞來源連結:

...
班曱甴又炒車,有條契弟仲揾新聞訪問作嘢,笑鳩死人

最詭異的是點解係消防先到,而且係消防發現他受傷?其他同伴曱甴點解唔報警,明顯係曱甴擔心自己被警察追究唔咁報警,而選擇觸發消防警鐘讓消防去幫個受傷嘅曱甴。這件事最該譴責的是見死不救的曱甴同伴。不過曱甴互雙啃食是天性。

有可疑,似係曱甴互相私了!

引用:
原帖由 behappy1997 於 2019-11-7 01:18 AM 發表
最詭異的是點解係消防先到,而且係消防發現他受傷?其他同伴曱甴點解唔報警,明顯係曱甴擔心自己被警察追究唔咁報警,而選擇觸發消防警鐘讓消防去幫個受傷嘅曱甴。這件事最該譴責的是見死不救的曱甴同伴。不過曱甴互雙啃食是天性。 ...
確是有古怪
11月6日港台 PHONE IN 節目
有自稱街坊話避 TG 走入停車場
之後有人話大獲, 有人受傷叫救護
之後目擊救護消防等到了, 但最初叫救護既人就不見了
當中情況....相當有可疑
https://www.rthk.hk/radio/radio1/programme/openline_openview
第二部份 Part 2 (HKT 18:35 - 19:00)
10:14 開始

根本就係曱甴自己人做,想屈警察,泛民暴徒有咩做唔出。

引用:

新聞來源連結:

...
有線整理既時序好清晰

出事前2,3樓都無催淚氣體,有兩隻曱甴走向出事位置,之前亦有3隻係付近過
明顯係有人知事發時發生什麼,亦知點解佢會跌落去,希望佢尚有良知既話,可以說出真相

亦証明警方無阻礙救援
救曱甴架救護車,係路口已經比暴徒所set即路障攔住咗 ,要兜個大圈才可以接近事發地點

所以,要怨救傷車廷誤救人既,就怨set路障班曱甴啦,佢係比同類害死!

有人知道事實會撼頭埋牆

無綫新聞 - 領展再發放科大生墮樓當晚尚德邨停車場閉路電視片段 http://news.tvb.com/local/5dc6872de60383f513f66841

領展應該出DVD所有事前六水時及後三小時場內所有場內CCTV原片公開要就俾錢。自己慢慢研究做福爾摩斯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]