• 瀏覽: 663
  • 回覆: 21
+16
Google的SafetyNet系統已將華為Mate 30從名單中移除,全面禁止華為手機透過「後裝」方式獲取Google應用服務。

我是中午時有一個賣手機的朋友講。大陸華記明搵人笨。買了機都等同廢物。因不可使用Google 的大陸叫的安卓了。
所以特意發一個貼溫馨提示一下大家

新聞來源連結:

https://www.bnext.com.tw/article ... by-google-safetynet

2/10 ,上個月嘅新聞。
真係 old news so ...... 唔識串添

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-11-7 12:11 AM 發表
2/10 ,上個月嘅新聞。
真係 old news so ...... 唔識串添
不是在講新聞。我朋友賣電話講所以提一下大家這樣

引用:
原帖由 機會嚟喇飛雲 於 2019-11-7 12:12 AM 發表
美國盡快連Android都禁華為使用,全面野殺華為,大覆提供android服務給oppo vivo供應商,維持中國內部正常秩序
臺積電之後都唔可以賣野比大陸華記

唔用google service真係無咩問題
gmail一直都無用
map有高德
pay玩過一排已經無用好耐

引用:
原帖由 機會嚟喇飛雲 於 2019-11-7 12:15 AM 發表

你睇下大陸先啦

2018年12月

大陸已開始無恥打壓oppo,vivo,小米
我對手機全沒興趣。我只是把朋友講的行業資訊講給大家知

又話有個超英趕美 量子鴻蒙 OS 格。即刻拎出黎la 。
前幾個月E度班五毛護主護到出血。E+拎唔到出黎。。全部五毛要切丁做公公咯。

引用:
原帖由 單吊二索男 於 2019-11-7 12:39 AM 發表
又話有個超英趕美 量子鴻蒙 OS 格。即刻拎出黎la 。
前幾個月E度班五毛護主護到出血。E+拎唔到出黎。。全部五毛要切丁做公公咯。
剩臺積電唔賣晶片比佢都可以收檔了

為左拍月亮。一定買華為。佢會有雙系統。正呀 最鐘意試新野

吹奏得果一個月貨仔 第二個月莫講話ip11 紅米都過唔到

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]