• 瀏覽: 18,569
  • 回覆: 122
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 zmxncbv91 於 2019-11-5 10:16 PM 發表
【本報訊】最少有六名中學及大學生在上周六(2日)及前日被捕,包括中文大學醫學院有三名學生、浸會大學一名新聞系學生及傳統名校喇沙書院兩名學生。有學生昨發起校園靜坐以示聲援及抗議,今日又發起「和理返學」活動,以步行回校方式表達對警方濫捕及濫權的不滿。

浸大生獲准保釋候查

浸大校長錢大康向學生發信表示非常關注事件,指一名編委會新聞系學生前日在太古城採訪期間被捕,教職員隨即到警署了解,已聯絡涉 ...
所以brand 3 勇武走位靈活,拉唔到....

之前有市民被黑衣人打到嘔血,刀要等2小時啦!

引用:
原帖由 出入笨拙的膠袋 於 2019-11-6 08:11 AM 發表

屈得就屈、屈唔到就下次再屈過
最慘真係有人信

警察點會知呢件曱甴跌倒危殆
當時成班記者跟著防暴走,目擊晒過程
人哋點阻白車?

開死因研究庭, 記住搵目擊者做証人, 到時比假口供就

未話停車場CAM影唔到之前, 呢位目擊者都唔現身.
一話停車場CAM影唔到, 就即時現身. 
咩原因? 

引用:
原帖由 鬼仇 於 2019-11-6 10:02 AM 發表

最慘真係有人信
人係有思考能力, 亦會以證據為基礎去了解事情.
曱甴無思考能力, 所以會信.
你所講既, 並唔係人, 而係曱甴.

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-11-6 08:01 AM 發表
根本似比自己友害死, 出事唔敢報警, 遲x左先咁大鑊

- d住宅走廊中催淚彈, 又影粒殼又話有燒過既痕跡lor, 今次冇???
- 曱甴好少單拖去掟野, 其他曱甴當時做咩 ???
- 曱甴怕上身唔報警可能係主因之一, 因為樓下一早大抽差佬, 有報好快到
- 科大收攪大改口要低調.......
- 死者(未係)手機應該好多證據........曱甴勇敢 ...

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-11-6 10:33 AM 發表

人係有思考能力, 亦會以證據為基礎去了解事情.
曱甴無思考能力, 所以會信.
你所講既, 並唔係人, 而係曱甴.
x 2

曱甴好x驚比人影到, 所以就破壞CCTV
但又成日要人交CCTV
圍校長要攪大單野, 點之可能攪出人命就低調
到何生比人插, 冇片就話假

根本唔使理班曱甴

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-11-6 11:10 AM 發表

甲甲手足敢做敢認
》仲唔去自首?
咩netball, parkour咁勁
最慘遇到豬隊友=[
指條路跳落樓×
唔係parkour,係趴街
真係俾豬朋曱友害死~~

曱甴盲中中咁跳,以為好醒

引用:
原帖由 安迪2000 於 2019-11-6 11:10 AM 發表

另外睇到圖上有57969 member
都幾多手足
最後辛苦Ching索料

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]