• 瀏覽: 2,616
  • 回覆: 18
BBC剛報導, 英國貨櫃車內死嘅都唔係中國人,全部都係越南人.  

https://www.bbc.com/news/uk-england-essex-50268939

若得其情,則哀矜而勿喜。
RIP

唔理係邊國人,發生咁大慘劇
都唔應該幸災樂禍
尤其係反中網民想拎黎抽水,更加係冇人性

引用:
原帖由 sclee1209 於 2019-11-1 07:52 PM 發表
唔理係邊國人,發生咁大慘劇
都唔應該幸災樂禍
尤其係反中網民想拎黎抽水,更加係冇人性
我一早睇過嗰個post. 啲人逢中必反. 乘機抽水, 話中國人死都要出國. 我冇覆就唔想亂講. 到底係咁多人死咗.

頂上去!!

反共份子跟車貼,炒了!!

阿彌陀佛

引用:
原帖由 chompx2 於 2019-11-2 12:11 PM 發表

我一早睇過嗰個post. 啲人逢中必反. 乘機抽水, 話中國人死都要出國. 我冇覆就唔想亂講. 到底係咁多人死咗.
認請某幾個人既名,聽日(佢地基本上每日都有反帖)一見到講大陸既post再望下個名,基本你就會識佢地

引用:
原帖由 chompx2 於 2019-11-2 12:11 PM 發表

果條友反中反到冇晒人性
我一見到佢發言,理都懶得理,對於一個毫無人性既人,同佢講道理?
咪等同係街遇到黑衣人,講道理有用?分分鐘俾人圍毆

引用:
原帖由 chompx2 於 2019-11-2 09:21 AM 發表
BBC剛報導, 英國貨櫃車內死嘅都唔係中國人,全部都係越南人.  

https://www.bbc.com/news/uk-england-essex-50268939
吓,香土班第一時間出嚟吠嘅又要扮無件事?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2019-11-2 12:33 PM 發表

果條友反中反到冇晒人性
我一見到佢發言,理都懶得理,對於一個毫無人性既人,同佢講道理?
咪等同係街遇到黑衣人,講道理有用?分分鐘俾人圍毆
人?人?人?

我冇當呢d野係人,不過一定記得佢嘅大名,呢d野等時機慢慢收拾佢!

果幾條友反中反到冇晒人性........

越南人同中國人都分唔到?

果幾個仆街習慣左狗眼看人低
呢D 水都要抽

希望今次慘劇起碼可以阻止到更多人去冒險

引用:
原帖由 chompx2 於 2019-11-2 12:11 發表
乜年代?

1969倭國精精所謂石英曱命,文革果時?

而家係2019

中國改革開放40+1!國富民強!

omega co axial 20周年!中國係omega錶最大市場!

連窮鄉貧民都個個最少tissot powermatic 80!

大城市的人更加個個longines / rado甚至omega co axial master chronometer!

所以,美國旅業後悔貿易戰!

陸客一個動作 美國人後悔打貿易戰了…
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28647715

出國?邊係逃亡!

係盡情享受,仲要大買omega錶回國就真!

引用:
原帖由 macau20coaxial 於 2019-11-2 06:25 PM 發表

乜年代?

1969倭國精精所謂石英曱命,文革果時?

而家係2019

中國改革開放40+1!國富民強!

omega co axial 20周年!中國係omega錶最大市場!

連窮鄉貧民都個個最少tissot powermatic 80!

大城市的人更加個個longines / rado甚至omega co axial master chronometer!
...
中國窮鄉貧民唔少,  點會個個有Tissot?
你賣錶㗎? 咁嘅post你都插啲錶入嚟.
註: Longines,  Omega, Rado 都唔係乜貴錶. Longines, Rado根本香港人少買. 都有折打.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]