• 瀏覽: 1,987
  • 回覆: 18
中國人因為經濟原因而偷渡去外國近十年八年已經基本是零,所以發達國家都歡迎中國人去旅遊而不怕滯留唔返。因為去外國打黑工,收入最多是當地正常工資四分一,而中國大陸人民工資收入已經是發達國家人民收入四分一,加上物價中國肯定平過發達國家。所以中國人如果思維正常,何必再花大筆錢偷渡外國打黑工?

吊丫!
開頭唔話係中國人咩
我一早都話,今時今日嘅中國,經濟發展強勁,人民生活富裕,使鬼偷渡去呢啲鬼域國家咩。
啲死鬼佬想抹黑中國,噏得出就噏。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-2 03:48 PM 發表
一直唔敢提及販運人口集團的底勢 紅媒體不能說的秘密
嘩⋯大量護照供應咁奇
大醜聞
咁樣都搵到位出火 , 佩服

引用:
原帖由 大話精獷曉彤 於 2019-11-2 09:18 AM 發表
英國冷凍貨櫃人蛇慘案造成39人喪生,當局早前指遇難者來自中國,但英國警方周五(1日)表示,相信全部39名遇難者均來自越南...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20191102/photo/bkn-20191102040828311-1102_00912_001_01b.jpg?20191102051847

一早話咗全部都係來自越南。香港曱甴+CNN 記者 係 ...
最搞笑嘅就係啲黑媒一開始就話全部係中國人,又想將所有負面野推晒落中國度

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-11-2 03:48 PM 發表
一直唔敢提及販運人口集團的底勢 紅媒體不能說的秘密
嘩⋯大量護照供應咁奇
大醜聞
龐sir,你日日要去海牙食早餐,係咪籌辦呢啲嘢

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2019-11-2 03:46 PM 發表
吊丫!
開頭唔話係中國人咩
我一早都話,今時今日嘅中國,經濟發展強勁,人民生活富裕,使鬼偷渡去呢啲鬼域國家咩。
啲死鬼佬想抹黑中國,噏得出就噏。 ...
啲黑媒正PK

引用:
原帖由 大話精獷曉彤 於 2019-11-2 09:18 AM 發表
英國冷凍貨櫃人蛇慘案造成39人喪生,當局早前指遇難者來自中國,但英國警方周五(1日)表示,相信全部39名遇難者均來自越南...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20191102/photo/bkn-20191102040828311-1102_00912_001_01b.jpg?20191102051847

一早話咗全部都係來自越南。香港曱甴+CNN 記者 係 ...
當然潛晒水 !  你個帖會沉 !  佢地係咁無恥架嘞 !

原來全部係越南人!

之前又話全部都係中國人

引用:
原帖由 fb5868293 於 2019-11-2 11:17 AM 發表

深圳一家酒樓部長都有成2皮嘢一個月,唔係平㗎!
係內地政府部門做炒鑊已去到萬6人民幣,

係主要酒店做炒鑊也已經去到萬2人民幣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]