• 瀏覽: 26,240
  • 回覆: 290
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 chankinyip 於 2019-10-30 09:00 AM 發表
神又係你,鬼又係你,曱甴王玩晒
毒果同+X有牙齒印,專登屈佢係黃屍

呢啲對着幹行為,除非義士燒埋佢舖,如果冇呢佢都幾可疑。。

貓哭老鼠假慈悲 ...

要妄開一面。就攞d 「應急錢」出嚟整翻曬D地鐵站。清晒D流濃牆,唔好要D清潔工人咁辛苦。仲有D痴線塗鴉。攪到成個社區污煙漳氣。香港回復正常,有生意做,有返遊客。駛鬼要你D援助。

引用:
原帖由 於 2019-10-30 09:25 AM 發表
出手 多少都應該感激 唔係理所當然的  而且申請手續簡便 有帶領作用
好似捐下錢咁又會比人話假慈悲 真係可憐 咁有咩災難個個咁諗無人出手了
毛錯!6皮野都係錢!誠哥好野!

誠哥真香港人

現兜兜捐錢俾小商戶,

再假仁假義都好過果D捐山卡啦地皮既富商,

我都唔喜歡你+x,佢都係一個不義而富且貴既奸商,

但係呢下又真係有心過其他富豪好多,

希望佢陸續有黎,臨老做返多D善事,

過而能改,未為晚也 

6萬對一間中小企嚟講好少咋喎

誠哥好波

引用:
原帖由 notsoserious 於 2019-10-30 09:29 AM 發表

手快有,手慢冇,三千名額。
或者已內定了三千曱甴

扮野明明有份攪香港,依家派少少錢就當無數呀

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2019-10-30 08:42 AM 發表

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2019/10/1572374347_45-1280w.jpg

反修例風波持續,周末周日各區常有示威衝突,不少商戶只能暫停營業,加上旅客人數連月下跌,旅遊、零售、餐飲業等商戶首當其衝。李嘉誠基金會早前宣布捐款10億元設「應急錢」支援中小企,昨公布首期應急錢計劃先動用2億元支援飲食業,合資格中小型食肆每間可獲6 ...
現在派錢好像太快。及二億派位位五萬,可以幾多商戶受惠?比預期中少?

引用:
原帖由 於 2019-10-30 09:25 AM 發表
出手 多少都應該感激 唔係理所當然的  而且申請手續簡便 有帶領作用
好似捐下錢咁又會比人話假慈悲 真係可憐 咁有咩災難個個咁諗無人出手了
派錢但租金仲係貴,反而益返地產。
如果東主收錢後見市道差,連幾萬鋪租都唔想再俾而結業,即是淨袋五萬?

引用:
原帖由 BananaFox886 於 2019-10-30 09:38 AM 發表
治標唔治本
東主收錢後,黑衣人仲係破壞。即是變成維修費??

李嘉誠曾經係香港人同華人既驕傲,宜家我諗除左為利士途既人稱讚佢,我諗好多人對佢已經改觀同失望

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]