• 瀏覽: 722
  • 回覆: 14
我只關心兩點 政治 女人
引用:
原帖由 緣落緣散 於 2019-10-28 02:44 PM 發表
警方於昨日(27日)處理示威活動期間,無理拘捕一名記者長達7小時,亦曾向記者直射藍色胡椒水劑、發射橡膠子彈、向記者群擲催淚彈及推跌記者,更有防暴警強行扯開記者的防毒面罩,香港記者協會及攝影記者協會今日(28日)發聯合聲明強烈譴責警方行為屬妨礙新聞自由。聲明重申,傳媒鏡頭下記錄的只有真相,警員執行職務時必須光明磊落,立即停止濫用暴力。

https://cdn.hk01.com/di/media/i ...
記協選擇性譴責, 之前有中國記者, 無線記者被暴徒毆打, 記協唔出聲譴責, 以為記協啞左

解散記協 刻不容緩

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-10-28 02:50 PM 發表

記協選擇性譴責, 之前有中國記者, 無線記者被暴徒毆打, 記協唔出聲譴責, 以為記協啞左
記協辯解:內地記者已習慣新聞不自由及暴力對待,所以無需發聲

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-10-28 03:15 PM 發表

記協辯解:內地記者已習慣新聞不自由及暴力對待,所以無需發聲
妓協選擇性用內地標準

差佬有權扣48

點無理???

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-10-28 03:19 PM 發表

妓協選擇性用內地標準
妓協其實參照假髮官嘅:「案例自主,裁決自由」模式發言

全部黑記!拉!👍

太多黑記  記脅包庇  扣7小時算少

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-10-28 03:22 PM 發表

妓協其實參照假髮官嘅:「案例自主,裁決自由」模式發言
班牛鬼蛇神都係蛇鼠一窩

引用:
原帖由 hk_mask 於 2019-10-28 03:22 PM 發表
全部黑記!拉!👍
係囉?
每次班小強走曬,得防暴同黃衫最多留低真係有幾多成有記者証?
淨係法能功直播既都有6,7個台,然後一班小網紅趁亂開頻道收錢

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-10-28 03:26 PM 發表

係囉?
淨係法能功直播既都有6,7個台,然後一班小網紅趁亂開頻道收錢
唔怕老實講,法輪記者就一定係假嘅,
大法弟子會用天眼通,天耳通,他心通傳遞信息,
根本唔會用啲所謂影視器材

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-10-28 03:26 PM 發表

係囉?
黑記專阻頭阻勢,企警方前方阻執法,保護同擋住後邊暴徒!射彈要連續前射後射等班人陷包散前後都走唔甩!😠

汁未呀黑色妓恊?

記者企正係暴徒前面

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]