• 瀏覽: 2,790
  • 回覆: 18
+2

《逃犯條例》修訂草案原定今年6月12日在立法會恢復二讀,當日大批市民在立法會外示威,警方當日曾發射橡膠子彈及布袋彈,拔萃女書院通識科教師楊子俊右眼中槍受傷,及後被警方以涉暴動拘捕。楊子俊今晚(24日)在facebook表示,下午到警署報到及「踢保」(拒絕繼續保釋)後,已被警方無條件釋放。楊子俊在帖文指出,警方有權在未來再次拘捕他,「但在這4個月時間,警方仍找不到證據控告我,我認為這足以證明真相」。
他又表示,6月以來的事件,歸根究柢是源於政府政治錯判和漠視民意,故政府必須為迫使市民走上街頭負最大責任,他強調「五大訴求,缺一不可」。

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20191024/s00001/1571926581088/6-12中彈傷眼教師踢保-稱警4個月仍找不到證據起訴「足證真相」

因為由六月開始,街頭示威一日比一日勵害,
警察鎮壓示威者已經忙不開交。。。

警方都唔得閒招呼佢,正式起訴先比電話預約拘捕就可。

引用:
原帖由 peter925 於 2019-10-24 11:10 PM 發表
警方都唔得閒招呼佢,正式起訴先比電話預約拘捕就可。
我諗吾駛比電話,上門拘捕。。。

公訴期限有排啦
慢慢再送你上庭

想人生快的精彩?

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2019-10-24 11:15 PM 發表
公訴期限有排啦
慢慢再送你上庭
法庭會判斷拖太耐會對被告不利, 係告唔到。

到真係起訴嗰陣,咪又係話自己智力低於常人

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-10-24 11:37 PM 發表
到真係起訴嗰陣,咪又係話自己智力低於常人
曱甴弱智是常識吧

死黑警始終都要面對現實

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2019-10-24 10:56 PM 發表

《逃犯條例》修訂草案原定今年6月12日在立法會恢復二讀,當日大批市民在立法會外示威,警方當日曾發射橡膠子彈及布袋彈,拔萃女書院通識科教師楊子俊右眼中槍受傷,及後被警方以涉暴動拘捕。楊子俊今晚(24日)在facebook表示,下午到警署 ...
所以等多幾個月, 721都唔係問題?

咁多單大野,佢呢啲小野排後d做

引用:
原帖由 QK13 於 2019-10-25 12:05 AM 發表

所以等多幾個月, 721都唔係問題?
而家已經吾係問題,一哥都覺得 721 無錯。。。

亂射無辜市民

點解嚟嚟去去都係胡椒彈,橡膠子彈同埋 催淚彈!!
就算唔用實彈。。 閃光彈同 震撼彈不能嗎?? 佢哋已經唔係普通嘅暴徒, 而係恐怖分子

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]