• 瀏覽: 25,151
  • 回覆: 277
+5
屠狗牲前日飛去台灣教路,民進黨由唔准入境,昨日立即提出一啲玩野嘅提議
屠狗究竟出邊度糧?

引用:
原帖由 ED1988 於 2019-10-23 09:14 AM 發表

“本身是律師的民主黨涂謹申亦指台警不能在港執法,但認為兩地可透過「證人會見計劃」解決問題。”
我想問亞塗生,咁大陸公安可唔可以用證人會見計劃呢? ...
高鐵一地兩檢時佢班友就話怕大陸公安黎香港執法又話「被消失」乜乜77,而加話證人會見計畫?dllm

等韓國瑜上台再說吧

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2019-10-23 13:05 發表

陳同佳講願意赴台投案,但台灣移民署將陳同佳列入入境黑名單
呢點好難講對錯~~~
但安全做法,係咪確係由警務人員引渡比較好???

係,咁咪做囉,佢都自願引渡啦
成百年前既緊急法都用得啦~~咁簡單既野反而唔得?

痴線佢係香港人唔通驅逐佢出境呀,人哋都來自首係台灣你自己為政治拒絕佢入境。

這個台灣總統講野無腦,
如果台灣可以派人來押犯,
等同《送台》。

那麼其他國家,包括中國,一樣可派人來押犯,咪又等同《送中》

香港出獄後,便懸自由人,如果他真想自首,便自己撘機去台灣,自首,看台灣是否不準入境,

理論上陳已坐監,香港警察唔可以拘留佢。

但其實陳想自首,咪自己坐飛機去台灣,香港呢邊唔會有人阻佢,我唔L信去到台灣機場,台灣會唔俾佢入境。

引用:
原帖由 不切實際 於 2019-10-23 01:26 PM 發表
理論上陳已坐監,香港警察唔可以拘留佢。

但其實陳想自首,咪自己坐飛機去台灣,香港呢邊唔會有人阻佢,我唔L信去到台灣機場,台灣會唔俾佢入境。 ...
台灣禁入境黑名單,所有航空公司不能載他去台灣,否則巨額罰款

引用:
原帖由 心肌梗塞 於 2019-10-23 01:34 PM 發表

台灣禁入境黑名單,所有航空公司不能載他去台灣,否則巨額罰款
係廈門送隻洗頭艇佢衝金門

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-10-23 08:37 AM 發表
2016年香港呢單水泥封屍案,當時都幾轟動但應該冇乜人記得,可能提起「小草」多啲人會有印象。

當年香港派咗9件差佬去台灣桃園機場接收3名疑犯,並押回香港。

雖然當時台灣只係將3名疑犯遞解出境,但行政上絕對有配合香港警方,仲註銷咗佢哋嘅簽證。今時今日,香港不單止唔配合,仲要用到跨境執法去形容。

果然,人無恥,便無敵!
...
柒左喇😁

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-10-23 01:19 PM 發表

呢點好難講對錯~~~
但安全做法,係咪確係由警務人員引渡比較好???

係,咁咪做囉,佢都自願引渡啦
成百年前既緊急法都用得啦~~咁簡單既野反而唔得? ...
一直反送中咪嘈呢d囉,暴徒唔比政府引導任何人出境呀!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-10-23 08:37 AM 發表
2016年香港呢單水泥封屍案,當時都幾轟動但應該冇乜人記得,可能提起「小草」多啲人會有印象。

當年香港派咗9件差佬去台灣桃園機場接收3名疑犯,並押回香港。

雖然當時台灣只係將3名疑犯遞解出境,但行政上絕對有配合香港警方,仲註銷咗佢哋嘅簽證。今時今日,香港不單止唔配合,仲要用到跨境執法去形容。

果然,人無恥,便無敵!
...
阿儍西,識小小扮代表,2016年個單係香港人犯罪,走左去台灣,台灣只係掉佢出境,而家係香港人走去台灣犯罪,跟住走返來香港,佢本身係香港人,香港點掉佢去台灣呀?黃絲儍西

引用:
原帖由 nickli-em 於 2019-10-23 01:04 PM 發表

九二共識都係講一中各表,唔明就算講同中華民國交犯會對一個中國有咩影響,中華民國同中華人民共和國都係中國
呢個係「反送中」問題,暴徒一直反對政府引導出境

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]