• 瀏覽: 80,367
  • 回覆: 811
  • 追帖: 2
+39
  (星島日報報道)台灣政府對於是否接受陳同佳投案的態度,昨日傍晚突然急轉彎,從拒絕陳同佳入境變成派檢警人員到香港「押解」陳同佳。台灣世新大...

即最後台灣警方未能來香港押解去台灣,最後疑犯可能又是未能去台灣成功。

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/daily/article/detail/2082087/日報-港聞-台民情反彈-蔡英文-髮夾彎-轉軚

咪能玩啦

台灣押得咁全世界都押得lor

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-10-23 07:49 AM 發表
咪能玩啦

台灣押得咁全世界都押得lor
逃緊生話台灣呢個做法最聰明最有效。

根本有心玩野,從一開始話唔收,結果引發民眾憤怒,到單日轉向話收,但又搵人過黎押,明知現行法例下根本冇得押,旨在羞辱特區政府。

民進黨之轉軚技術,可以媲美職業車神。

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-10-23 08:07 AM 發表

所以佢老婆俾個的士佬押走咗都唔敢出聲 😆

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-10-23 08:07 AM 發表

之後KO落黎押送9 gphone, 肥佬黎, 老柱鉻成抽, 應該冇問題啦

反而人地自首就唔得,要落黎押走

玩跨境執法。菜大嬸又為自己掘一個坑。

引用:

佢身為律師都講啲咁嘅野,真係唔知佢個牌點考番黎

最L憎嗰句"香港人不做,我來做"
DLLM,香港人唔屌你,我DL!

引用:
原帖由 green2016 於 2019-10-23 08:22 AM 發表

所以佢老婆俾個的士佬押走咗都唔敢出聲 😆
戴咗帽唔出聲呢個做法
係最聰明最有效

台灣從來都係人治當法治,做嘢觀念已出問題,衰落係正常的。

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2019-10-23 08:36 AM 發表

戴咗帽唔出聲呢個做法
係最聰明最有效
唔出聲就無人知

根本台灣唔係一個完全法治社會,要睇長官意志,否則唔會出現呢件事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]