• 瀏覽: 6,757
  • 回覆: 88
+3
咁樣可以防止陳生中途變掛唔去台灣認罪,就算台灣警方唔可以係香港執法,咪當佢哋係陳生嘅朋友,陪同陳生返台灣囉,陪吓朋友唔係執法,有乜問題,都唔知香港政府怕啲乜

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
政治嘅野,小市民識條鐵咩?

係,都唔明政府怕咩。

台警係陳同佳朋友,係wor,泛民用相同理由,抽過政府水wor

記唔記得肖建華?人地無受威脅下,當公安係朋友一齊坐車走,都話洗頭車話越境執法,肖建華重唔係香港人

等緊泛民出聲明,支持台方立場,台警係以警察或朋友身份來講押犯。

政府搞修例,就係要有法律依據台灣來押人,現在滿城風雨又無法例比台灣來押犯?
傻的嗎?

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2019-10-23 08:17 AM 發表
政府搞修例,就係要有法律依據台灣來押人,現在滿城風雨又無法例比台灣來押犯?
傻的嗎?
台灣政府証明修訂逃犯條例的正當性同必要性。

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-23 08:27 AM 發表

台灣政府証明修訂逃犯條例的正當性同必要性。
同樣,香港政府也要證明修例的目的!
比台灣人來押犯,修例便變多餘!
政治不正確!

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2019-10-23 08:29 AM 發表

同樣,香港政府也要證明修例的目的!
比台灣人來押犯,修例便變多餘!
政治不正確!
全世界無一個地方有越界執法權,一般用詞係移送,係禁區出警後做手續。

台灣警方要係香港執法押戒。

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-23 08:31 AM 發表

全世界無一個地方有越界執法權,一般用詞係移送,係禁區出警後做手續。

這是空心菜利用事件反共的行動!完全與法治,死者申冤無關!

因為台灣警方冇L用囉.

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2019-10-23 08:34 AM 發表

這是空心菜利用事件反共的行動!完全與法治,死者申冤無關!
世界亂了蔡蔡子本身應該可以完全置身事外,陳同佳投案成件事就完。

而家,公義光環咁就無左。

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-23 08:58 AM 發表

世界亂了蔡蔡子本身應該可以完全置身事外,陳同佳投案成件事就完。

而家,公義光環咁就無左。
公義?
空心菜最關心選票!

引用:
原帖由 banjo. 於 2019-10-23 08:44 AM 發表
因為台灣警方冇L用囉.
台灣好多警察都係警察大家畢業,又或者受過專業軍訓,仲犀利過美國警察,點會冇用

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-23 08:31 AM 發表

咁台灣警察用平民身份來港,陪伴陳同街去台灣又得唔得呢

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-23 07:59 AM 發表
係,都唔明政府怕咩。

台警係陳同佳朋友,係wor,泛民用相同理由,抽過政府水wor

記唔記得肖建華?人地無受威脅下,當公安係朋友一齊坐車走,都話洗頭車話越境執法,肖建華重唔係香港人 ...
師兄,你記性太好了,讓樓主情何以堪?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]