• 瀏覽: 9,112
  • 回覆: 61
+2
不足信? 

大陸吹咗好耐啦?所有武器都要有實質測試好多好多次先可以服役。大陸咁多樣有邊種有測試記錄及視頻?
**電磁炮,美國印度都有測試視頻,大陸有嗎?(話裝咗上艦出海測試,但都冇流出視頻)
**激光炮,美國也有測試視頻,大陸有嗎?
**電磁彈射,美國已股役,大陸有測試視頻嗎?
**東風21d導彈,大陸有冇做過試射鎖定攻擊高速移動艦艇測試?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-10-23 12:03 PM 發表
大陸吹咗好耐啦?所有武器都要有實質測試好多好多次先可以服役。大陸咁多樣有邊種有測試記錄及視頻?
**電磁炮,美國印度都有測試視頻,大陸有嗎?(話裝咗上艦出海測試,但都冇流出視頻)
**東風21d導彈,大陸有冇做過試射鎖定攻擊高速移動艦艇測試? ...
這是台灣的節目.....

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-10-23 12:03 PM 發表
**東風21d導彈,大陸有冇做過試射鎖定攻擊高速移動艦艇測試? ...
我只想告訴你 ……大陸的電磁炮已經上艦測試過了,你在防火牆外指望看到很多牆內的諮詢?那為何高超音速導彈美國搞了那么多年被中國彎道超車?我們比美國弱是事實,但不是所有方面

你們看見美國電磁炮上艦測試了?成日看衰大陸。大陸不是所有都比美國弱。

引用:
原帖由 張少 於 2019-10-23 12:48 PM 發表

我只想告訴你 ……大陸的電磁炮已經上艦測試過了,你在防火牆外指望看到很多牆內的諮詢?那為何高超音速導彈美國搞了那么多年被中國彎道超車?我們比美國弱是事實,但不是所有方面 ...
呢D只係大陸吹噓嘅文章, 話美國晨咁早已試射超高音速飛彈, 幾經測試後失敗收場?? 而大陸就次次試驗都成功, 並且已服役DF17? 你覺得美國佬唔繼續研發嗎? 最基本都已經有三款高超音速導彈試射中, AGM-183A(已空試), X43(9倍音速), X51(6倍音速), 美國佬造武器非常嚴謹, 係多次多次多次試驗成功先上架, (舉例美國電磁彈射測試咗幾萬次, 而大陸話成功都只係話試過幾千次)

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-10-23 02:27 PM 發表

呢D只係大陸吹噓嘅文章, 話美國晨咁早已試射超高音速飛彈, 幾經測試後失敗收場?? 而大陸就次次試驗都成功, 並且已服役DF17? 你覺得美國佬唔繼續研發嗎? 最基本都已經有三款高超音速導彈試射中, AGM-183A(已空試), X43(9倍音速), X51(6倍音速), 美國佬造武器非常嚴謹, 係多次多次多次試驗成功先上架, (舉例美國電磁彈射測試咗幾萬次, 而大陸話成功都只係話試過幾千次) ...
共產黨基本上拿出來的東西肯定服役了,共產黨有一個壞處就是不想給國內看到的就剪掉,想給你看的基本都是事實。美國的高超音速導彈基本都存在通訊控制上的問題,所以至今並未服役。另外一個例子是朱姆沃爾特,太過先進無法使用,難道055不頂尖?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-10-23 02:27 PM 發表

呢D只係大陸吹噓嘅文章, 話美國晨咁早已試射超高音速飛彈, 幾經測試後失敗收場?? 而大陸就次次試驗都成功, 並且已服役DF17? 你覺得美國佬唔繼續研發嗎? 最基本都已經有三款高超音速導彈試射中, AGM-183A(已空試), X43(9倍音速), X51(6倍音速), 美國佬造武器非常嚴謹, 係多次多次多次試驗成功先上架, (舉例美國電磁彈射測試咗幾萬次, 而大陸話成功都只係話試過幾千次) ...
我從不看那種吹噓文章,上面我也貼出電磁炮上艦照片了,還有df17並不是橫空出世,多年前就有試射消息,只不過大多數人當成笑話。

早在2014年美國官方已証實中國超音速飛行器已經七次試射成功。而中國於五年後才正式展示DF17,中國唔似美國,一向做法是非常低調,除非是外銷武器,才會詳細公報測試結果。

引用:

其實.係立場問題.定係事實問題?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]