• 瀏覽: 2,503
  • 回覆: 51
財政司司長陳茂波今日下午將公布新一輪支援企業措施,有消息人士表示,港府將加大力度協助旅遊業,其中港人外遊買機票時,每人可得到120元資助,以

屌嗱星....03年沙士政府都鼓勵本土消費幫助本地商業度過難關,依家政府居然送自己人走去外國,就為左幫助一家航空公司

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/財經快訊/389003/異動股-國泰升逾2-傳港府資助港人外遊買機票

無咁岸居呀嘛,不如請多 D 人捉曱甴仲好啦。

但係果班曱甴 yb 暴徒真係乞衣喎
引用:
原帖由 最後的摩根戰士 於 2019-10-22 03:21 PM 發表
劏房波,  你去含能啦, 吊梨老母, $120 當香港人係乞衣

120蚊返大陸都唔得

引用:
原帖由 露線圖 於 2019-10-22 03:19 PM 發表
財政司司長陳茂波今日下午將公布新一輪支援企業措施,有消息人士表示,港府將加大力度協助旅遊業,其中港人外遊買機票時,每人可得到120元資助,以

/Va-CR5pb19vfuMu9F3prViRJcSE49HNrM0oaMTNKGjE?v=w1280r16_9

...
阿爺受傷了
國泰國航有份

如果係真既, 作為納稅人, 呢個垃圾正苦, 唔能俾人反先真正出能奇???

如果係真既, 可以準備定叫人下台!!!

每人每月派80000

引用:
原帖由 最後的摩根戰士 於 2019-10-22 03:21 PM 發表
劏房波,  你去含能啦, 吊梨老母, $120 當香港人係乞衣
機場稅都唔夠

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2019-10-22 03:21 PM 發表
無咁岸居呀嘛,不如請多 D 人捉曱甴仲好啦。
條友想什麼........把香港消費力轉移去外國會幫到香港經濟.........這條友個智商真心要驗一驗....!!

引用:
原帖由 keyman 於 2019-10-22 03:25 PM 發表

阿爺受傷了
國泰國航有份
轉晒上深圳 + 廣州飛
阿爺賺晒就有

HK唔飛唔通坐船???

吊鳩你咩?😦
香港經濟死晒狗,還鼓勵人外遊/😧

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-10-22 03:38 PM 發表

轉晒上深圳 + 廣州飛
阿爺賺晒就有

HK唔飛唔通坐船???
120蚊夠一程高鐵嗎..........條友真心來自劏房階層.......!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2019-10-22 03:41 PM 發表

120蚊夠一程高鐵嗎..........條友真心來自劏房階層.......!!
上到飛, 平能過香港飛
班次又多

主題標籤 #陳茂波
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]