列印

[國際新聞評論] 瑞信:香港成人平均財富382萬全球第二僅次瑞士 - 香港經濟日報 - 即時新聞頻道 - 金融經濟

瑞信:香港成人平均財富382萬全球第二僅次瑞士 - 香港經濟日報 - 即時新聞頻道 - 金融經濟 E-mail 此主題給朋友

瑞信研究院發佈第10份《全球財富報告》,香港成人平均財富雖然較去年倒退0.6%至382萬元,但香港仍繼續成為全球第二富有的經濟體,僅次於瑞士,明顯高於全球平均的55萬元。 全球最富有經濟體首五名分別為

香港人真很窮。你們香港人早在深圳連食個麵早食不起。我們在深圳食過麵都一。兩萬。你們香港人早食唔起。在大陸最窮這個人都有最少10億身家。上年有一個香討愛國人士的說話。我之後只可回答了。喔。算了。哈

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2479207/%E7%91%9E%E4%BF%A1%EF%BC%9A%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%88%90%E4%BA%BA%E5%B9%B3%E5%9D%87%E8%B2%A1%E5%AF%8C382%E8%90%AC%E3%80%80%E5%85%A8%E7%90%83%E7%AC%AC%E4%BA%8C%E5%83%85%E6%AC%A1%E7%91%9E%E5%A3%AB

熱賣及精選
汁紙皮汽水罐果D都有樓收租

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-10-22 10:30 AM 發表
汁紙皮汽水罐果D都有樓收租
香港的情況再多幾個月,好多人出來搶紙皮汽水罐。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-10-22 10:32 AM 發表

香港的情況再多幾個月,好多人出來搶紙皮汽水罐。
冇得槍,因為被死曱甴搶走放火。

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-10-22 10:36 AM 發表

冇得槍,因為被死曱甴搶走放火。
冇得食,仲怕曱甴法律咩。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-10-22 10:56 AM 發表

冇得食,仲怕曱甴法律咩。
除非更勇武地消滅死曱甴,否則大家等死。

趕共產黨同共狗出香港。香港就會很好了

引用:
原帖由 edvvni 於 2019-10-22 11:53 AM 發表
何解

"The smart man learns from his mistakes. The wise man learns from the mistakes of others."
呢d報告假到死...香港貧富懸殊,財富都係集中少數人袋中..

回覆 引用 TOP

嘩!!!福建幫你特9個pok kai+中聯辧擺左甘多人同$系香港呀??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-10-22 10:58 AM 發表

除非更勇武地消滅死曱甴,否則大家等死。
你放心,除非大部分香港人連生存都難,先會更勇武地消滅曱甴,否則各家還是自掃門前雪。重點係消滅唔到曱甴,反被曱甴假髮重判。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edvvni 於 2019-10-22 11:53 AM 發表
請問會點樣好?香港被中國領空領海包圍,你飛機船隻要中國點頭先可以經過,陸路又連接唔到台灣契哥,全民捕漁囉,不過小心侵犯到中國領海喎

回覆 引用 TOP

香港係舊發財
周街都係有錢人 所以多數有收養
唔似新發財

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

講平均每人有幾多錢, 真系唔知有乜意思.

李+X一人已可頂幾萬個, 有一層樓都唔止382萬啦.

回覆 引用 TOP

引用:
你想搶屬於大陸既香港?

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→