• 瀏覽: 6,518
  • 回覆: 72
油塘街坊團結,去親都唔見連膿牆

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2019-10-18 11:51 PM 發表
【本報訊】反修例風波觸發的衝突不斷,油塘大本型商場外,前晚及昨凌晨三小時內,先後有人因政見不同或撕毀連儂牆貼紙等問題,引發多人集體互罵,幸無釀成暴力衝突,但其中一宗需戴頭盔及護臂警員出動到場,將多人控制,勒令蹲地接受調查。

事發前晚十時許,數名戴口罩男女於大本型商場外,用黑色漆油寫上反修例字句。不過,他們的舉動惹來兩名疑持不同政見人士不滿,他們出言指摘戴口罩男女的不是,雙方隨即爆發爭執,情緒 ...
黑警知法犯法又唔講?撕毀連儂牆貼紙已構成刑事毀壞啦,只係佢地有恃無恐同黑警私相受受自己友唔執法

引用:
原帖由 青春的火花 於 2019-10-19 12:50 AM 發表
食環攞正牌都唔清理
出糧做乜九 ??
強烈要求立即解散食環署!

不撕了,就加料。令報惡的黃營和X非享受吓。

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2019-10-18 11:51 PM 發表
【本報訊】反修例風波觸發的衝突不斷,油塘大本型商場外,前晚及昨凌晨三小時內,先後有人因政見不同或撕毀連儂牆貼紙等問題,引發多人集體互罵,幸無釀成暴力衝突,但其中一宗需戴頭盔及護臂警員出動到場,將多人控制,勒令蹲地接受調查。

事發前晚十時許,數名戴口罩男女於大本型商場外,用黑色漆油寫上反修例字句。不過,他們的舉動惹來兩名疑持不同政見人士不滿,他們出言指摘戴口罩男女的不是,雙方隨即爆發爭執,情緒 ...
撕棃做咩香港周街都係街招,何必去同人嘈分分鐘重打埋交

用黑色漆油塗污已經犯法啦,
貼紙表面貼到鬼五馬六,又包含人生攻擊,
政府唔知官僚定包容,
容許敵對組織周圍宣傳推翻自己

支持警察

有膽就私了!

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-10-19 05:39 AM 發表

黑警知法犯法又唔講?撕毀連儂牆貼紙已構成刑事毀壞啦,只係佢地有恃無恐同黑警私相受受自己友唔執法
清潔垃圾

休班警唔係香港市民咩

引用:

即白髮,越拔越生得多。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-10-19 05:39 AM 發表

香港就係多得你呢d垃圾係度顛倒是非黑白,有時間就去進修下,無謂周圍去獻世出醜啦!

引用:

咁堆田區工人日日都刑毀垃圾?😂
你又唔報警?

引用:
原帖由 青春的火花 於 2019-10-19 12:50 AM 發表
食環攞正牌都唔清理
出糧做乜九 ??
食環高層絕對係仆街中的仆街 ,捉小販就大大力,永遠都欺善怕惡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]