• 瀏覽: 40,616
  • 回覆: 396
  • 追帖: 2
+22
有反對修訂《逃犯條例》網民發起中午在中環、尖沙嘴、旺角、深水埗、葵芳及觀塘快閃集會和遊行。

警方指,下午1時45分,在秀茂坪牛頭角道近玉蓮臺,據報,一名18歲男子在上址與另一名年約50至60歲男子,案發時身穿灰色上衣、黑色短褲、黑色鞋,戴眼鏡及攜有一個黑色斜揹袋男子因瑣事爭執,其間青年懷疑以腳襲擊對方,對方以手襲擊青年。一名66歲男途人見狀上前阻止青年期間,與青年跌倒在地上。該名50至60歲男子其後離去。

警員接報到場,經初步調查,青年涉嫌違反《禁止蒙面規例》、非法集結、普通襲擊及在公眾地方打架被捕,他現正被扣留調查。案件交由秀茂坪警區刑事調查隊第一隊跟進。警方不排除有更多人被捕。男途人及青年受傷,清醒被送往聯合醫院治理。

https://www.facebook.com/yan.cheung.9484941/videos/137692200942096/?t=1
https://www.facebook.com/Leohon519/videos/10156149824116920/?t=0
https://www.facebook.com/Leohon519/videos/10156149824286920/?t=1

偉大的民主呀. 為何蒙面人多麼的粗口又人要打人呢?

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1116820/即時-香港-修例風波-青年玉蓮臺與中年男爆衝突-涉違-禁蒙面法-等被捕

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
引用:
原帖由 男E 於 2019-10-18 11:23 PM 發表
有反對修訂《逃犯條例》網民發起中午在中環、尖沙嘴、旺角、深水埗、葵芳及觀塘快閃集會和遊行。

警方指,下午1時45分,在秀茂坪牛頭角道近玉蓮臺,據報,一名18歲男子在上址與另一名年約50至60歲男子,案發時身穿灰色上衣、黑色短褲、黑色鞋,戴眼鏡及攜有一個黑色斜揹袋男子因瑣事爭執,其間青年懷疑以腳襲擊對方,對方以手襲擊青年。一名66歲男途人見狀上前阻止青年期間,與青年跌倒在地上。該名50至60歲 ...
個班系黑社會

引用:
原帖由 男E 於 2019-10-18 11:23 PM 發表

警方指,下午1時45分,在秀茂坪牛頭角道近玉蓮臺,據報,一名18歲男子在上址與另一名年約50至60歲男子,案發時身穿灰色上衣、黑色短褲、黑色鞋,戴眼鏡及攜有一個黑色斜揹袋男子因瑣事爭執,其間青年懷疑以腳襲擊對方,對方以手襲擊青年。一名66歲男途人見狀上前阻止青年期間,與青年跌倒在地上。該名50至60歲 ...
只識一句:咩人老母,呢啲就叫民主?笑死人。除口罩,威力即冇晒。

抵𠃊死!

引用:

條八婆成日叫咪打人,好似佢講就係咁。把聲又嘈真討厭。

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-10-18 23:29 發表

個班系黑社會
黑社會好過呢班垃圾

宜家D八婆好撚煩...........拍片果條

所謂嘅記者,等到警察嚟先著返件黃背心……之前又唔見佢箸,究竟居心何在呢

呢條金毛又出現?

正仆街,年輕人欺負老人家!這班暴徒無惡不作,支持警察嚴正執法!

成班垃圾黃C

引用:
原帖由 逃緊久 於 2019-10-18 11:55 PM 發表

所謂嘅記者,等到警察嚟先著返件黃背心……之前又唔見佢箸,究竟居心何在呢
黑記 / 假記囉

引用:
原帖由 逃緊久 於 2019-10-18 11:55 PM 發表

黑記/假記。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-10-18 11:34 PM 發表

只識一句:咩人老母,呢啲就叫民主?笑死人。除口罩,威力即冇晒。
啊徐XX小朋友,身份証號碼係唔可以亂俾人知㗎……
……如果比人報咗上內地12339呢個國安舉報平台嘅話,我諗你一返到內地嘅話就真係後果自負

呀叔係同黑衣人嘔鬥,一齊拉架on9臭西,以為大聲話人打人先就無事?豬西就死埋一二邊啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]