• 瀏覽: 11,466
  • 回覆: 86
  • 追帖: 1
+10
邊個畀錢未來主人翁

學生係最好洗好用的政治工具

引用:
原帖由 royeroye 於 2019-10-18 12:13 PM 發表

學生係香港嘅未來,係香港持久追求民主、法治和自由嘅有生力量。香港嘅法治精神和人倫道德應該通過合法合理嘅手段嚟爭取,應該喺警員維護下嘅健康社會秩序中爭取。任何利用學生嘅善良作為政治籌碼嘅行為,係對香港未來一代嘅荼毒,係對香港長久根基嘅破壞,係打著「為香港好」旗號實現自己個人政治利益嘅陰暗行為,無恥至極!

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/2 ...
單憑一張咁嘅相就作出咁嘅結論,真係要好有想像力先得囉

大公報用五佰蚊請臨記假扮學生影呢幅相就真

引用:
原帖由 kim168 於 2019-10-18 12:24 PM 發表
可能金主出三千, 落到學生手就得五佰
好合理
職工盟都要收行政費

引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2019-10-18 05:21 PM 發表

單憑一張咁嘅相就作出咁嘅結論,真係要好有想像力先得囉
查下邊個比$

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-10-18 05:26 PM 發表

大公報用五佰蚊請臨記假扮學生影呢幅相就真
你又知

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-18 10:57 PM 發表

將來都係佢哋自己受返
辛勞工作嘅人陪葬

引用:
原帖由 Cr516 於 2019-10-18 12:37 PM 發表
可唔可以告埋佢父母,擺明疏忽照顧兒童
應先告老師

引用:
原帖由 cwilson1 於 18-10-2019 12:40 發表
其實,大公報有冇諗過,做咩政府唔做,去拘捕呢班煽動者??

我諗留力去小班懶郁的高官好過啦!論壇如何支持你,對香港犯民請僱傭兵式的曱甴風暴,作用不大 ...
有證據,你估警察吾去拉煽動者咩?又話人濫捕!

引用:
原帖由 china2000 於 2019-10-18 12:39 PM 發表
太公d 新聞真係假到 ....... 
有圖有真相!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]