• 瀏覽: 14,702
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
+22

政府冇向大眾施暴。佢係咪做劣師做到懵咗,
係佢個女比人私了!佢記錯咗囉。

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-11-1 08:47 AM 發表
個標題講得好好,一針見血
黎巴嫩示威2個星期 總理以大局為重宣告落台,特區政府未瞓醒 就快5個月仲講緊止暴制亂

今日有單18歲男逼14歲女口交乳交都係判老感12隻,真係彰顯公義,法律喎?

司法界縱容包庇暴力違法犯罪,才是對法治的最大損害.

引用:
原帖由 林太來 於 2019-11-1 10:32 AM 發表

黎巴嫩示威2個星期 總理以大局為重宣告落台,特區政府未瞓醒 就快5個月仲講緊止暴制亂
成班暴徙話要政府落台,咁搵個人出嚟同政府談判囉。有無人夠膽出嚟。攪革命首令都無。中國有孫中山,古巴有哲古華拉。浄係識破壞。講咩光復香港。點光復?咩將來會有自由民主,攪掂民生先。要人支持,你都要話倒比人聽由你地「統治」下嘅香港係點先。犯民班耳員咩都係為反而反。監察政府施政又不力。仲要支持暴徙破壞社會安寧,阻止警方嚴正執法。警方再唔執法就無法治。倒果為因。完全顛倒是非。只可以講一句人無恥便無敵。唔夠你地玩因為唔夠你無恥。

引用:
原帖由 swYam 於 2019-11-1 10:59 AM 發表

成班暴徙話要政府落台,咁搵個人出嚟同政府談判囉。有無人夠膽出嚟。攪革命首令都無。中國有孫中山,古巴有哲古華拉。浄係識破壞。講咩光復香港。點光復?咩將來會有自由民主,攪掂民生先。要人支持,你都要話倒比人聽由你地「統治」下嘅香港係點先。犯民班耳員咩都係為反而反。監察政府施政又不力。仲要支持暴徙破壞社會安寧,阻止警方嚴正執法。警方再唔執法就無法治。倒果為因。完全顛倒是非。只可以講一句人無恥便無敵。唔夠 ...
普選可以慢慢傾,持赦有爭議,大多數人贊成獨立調查 林鄭拒絕,點傾落去?
警察依例執法好應該 濫權濫捕效果適得其反,拉咁多人幾多會告得入?
法國有唔少警察壓力爆煲自殺你知唔知?
精人想辦法化解危機 蠢人悪化問題!

走啦..

不負責任的大劣屍公會是對法治最大蟲食

引用:
原帖由 林太來 於 2019-11-1 11:15 AM 發表

普選可以慢慢傾,持赦有爭議,大多數人贊成獨立調查 林鄭拒絕,點傾落去?
警察依例執法好應該 濫權濫捕效果適得其反,拉咁多人幾多會告得入?
法國有唔少警察壓力爆煲自殺你知唔知?
精人想辦法化解危機 蠢人悪化問題! ...
你地講5大訴求,缺一不可喎。現行嘅機制係警監會,而警監會一路做緊嘢。亦將會出報告。嚟個一路都係用緊嘅機制又推反佢跟你地嘅意思。嚟D又係破壞法治。濫捕濫權濫暴咩都好,未審先判。又係你地自己講。壓力爆煲會自殺,香港一向都有。唔止警察。你地停止暴力。有嘢慢慢傾,唔停止暴力咩都無得傾。世界標準要鎮暴係要比對方武力更高。永無止境嘅暴力只會帶來更強力的鎮壓。只會將香港推去絕路

引用:
原帖由 林太來 於 2019-11-1 10:32 AM 發表

哈哈!現在是全球排名自由度第十三的外勢力介入香港恐佈活動,想將全球排名自由度第三的香港的自由摧毀啊,你連黎巴嫩同香港都未搞清楚,唔好癈話啦!

睇咗4個月,啲大法官要負起全部責任

引用:
原帖由 swYam 於 2019-11-1 11:48 AM 發表

你地講5大訴求,缺一不可喎。現行嘅機制係警監會,而警監會一路做緊嘢。亦將會出報告。嚟個一路都係用緊嘅機制又推反佢跟你地嘅意思。嚟D又係破壞法治。濫捕濫權濫暴咩都好,未審先判。又係你地自己講。壓力爆煲會自殺,香港一向都有。唔止警察。你地停止暴力。有嘢慢慢傾,唔停止暴力咩都無得傾。世界標準要鎮暴係要比對方武力更高。永無止境嘅暴力只會帶來更強力的鎮壓。只會將香港推去絕路:smile ...
買嘢會講價還價,林鄭一時講一樣 錯過時機 叫價能力相對地低。
監警會自己人查自己人 你唔會否認掛?梁定邦一早表態唔否定獨查。
事實禁蒙面法結果有目共睹 再加大力度止暴分分鐘好似北愛問題拖幾十年。你覺得點樣處理好?兩個後生仔中真槍 d人一樣唔驚,係咪要殺光哂,哈!

引用:
原帖由 寒冬大大馬桶 於 2019-11-1 11:55 AM 發表

哈哈!現在是全球排名自由度第十三的外勢力介入香港恐佈活動,想將全球排名自由度第三的香港的自由摧毀啊,你連黎巴嫩同香港都未搞清楚,唔好癈話啦! ...
外國勢力 講到厭啦 獨查又唔肯 有乜良策好?
你信自由度排名但係又唔信香港人民意 回我仲有乜意思?哈!