• 瀏覽: 9,827
  • 回覆: 185
+4
特首林鄭月娥原於今早(16日)11時在立法會宣讀任內第三份《施政報告》,惟在民主派議員持續大叫反修例口號,會議兩度叫停,立法會主席梁君彥最後宣布休會。一眾民主派議員11時半見記者,民主派會議召集人陳淑莊表示,今日是民主派的聯合行動,香港過去4個月發生很多事,而特首林鄭月娥卻躲在深淵,林鄭月娥正是市民上街抗議的原因,怒斥林鄭今日「憑乜來宣讀施政報告」、「憑乜管治香港」。

泛民好野!
暴徒來不及集結攻擊立法會,泛民就直接從內部搗亂。
而家升級咗,連扮吓和理非都唔扮,直接搞事。
市民多謝泛民揭開假面具。

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20191016/s00001/1571197869098/【施政報告】陳淑莊-林鄭憑乜宣讀施政報告-憑乜管治香港

只憑香港係屬於中國,佢係特首,有中央任命,已經夠啦

引用:
原帖由 ss20150804 於 2019-10-16 02:51 PM 發表
成立獨立調查委員會,然後林鄭月娥辭職,香港將會變得和平繁榮穩定。大家同意嗎?
獨立調查泛民,同意。
林鄭月娥辭職,第二個上去,泛民都會照搞事!

阿毒瘤莊,憑佢係香港特首囉,唔通你有資格咩?係咪腦瘤流膿呀,去睇醫生啦。

引用:
原帖由 ss20150804 於 2019-10-16 02:51 PM 發表
成立獨立調查委員會,然後林鄭月娥辭職,香港將會變得和平繁榮穩定。大家同意嗎?
如果成立獨立調查委員會,然後林鄭月娥辭職,但香港不變和平繁榮,你會自宮謝罪嗎?

腦癌監犯憑乜繼續做已完

陳已完,咁你又憑乜可以做到立法會議員?不如由你嚟做特首喇!

引用:
獨立調查泛民,同意。
林鄭月娥辭職,第二個上去,泛民都會照搞事!

陳淑莊和泛民憑乜野阻礙七百幾萬人聽特首宣讀施政報告?憑乜野搗亂立法會?

施政報告唔係特首讀

唔通肥佬黎上去讀

尼姑紅光滿面,聲如洪鐘,
似乎係時候履行一個罪犯嘅應有嘅責任

就憑基本法賦予的權力就可以啦!
唔知乜嘢人可以選D咁白癡個lawmaker出嚟!當然係白癡選民。 

無資格既人憑乜話人無資格???

引用:
原帖由 behappy1997 於 2019-10-16 02:59 PM 發表
就憑基本法賦予的權力就可以啦!
唔知乜嘢人可以選D咁白癡個lawmaker出嚟!當然係白癡選民。  
香港地 小人多

陳淑莊的相貌,被百度打了99分……😃
差一分,可以上天了,快化妝/😍

附件

6232a59agy1g7zqkvt2tnj20u01hc7j8.jpg(85.14 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]