• 瀏覽: 14,162
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
特首林鄭月娥將於今(16日)公布新一份施政報告,預料房屋及土地政策將是「重中之重」。各局長日前已率先公布所屬範疇的部分項目,包括為特別需要小朋友提供特別支援、新租金津貼計劃、再推租置計劃、電動車先導計劃以及舊樓維修計劃加強版等,而重中之重的房屋問題及土地政策則會在施政報告交代。

睇得多文宣人都癲,不如討論下施政報告好過

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/386449/施政報告2019-優惠措施率先睇-十七張圖掌握今日重點#media_id=3411828

你去私人停車場做咩,不如直接送錢比佢啦

真心不好浪費時間再搞民生,9吹9搞病左唔去醫年都過唔到

房屋和津貼:爆多二個炸彈樓價自然霖,你一係就讓暴徒一人一房,越快去自首越快睇樓,搞咩民生起咩樓,洗牌再玩過佢地會有so? 香港捱到今年下年佢地工都冇得返,有錢都羅去買gear,然後去搶銀行,駛你派?

唔清班鬼你做乜都冇用
第一點就立即羅300億壯大警察

呢正苦D高官都幾得,講環保回收電器市民比錢,用者自付,去人地停車場裝义電就正苦比錢,幾X街

黑衣人今晚又有借口出來玩啦

趁而家建制多人 , 快 D 將要搞 ge 野一次過係立會搞完佢
唔爛都爛左 , 唔傷都傷左
仲怕你班友咩 , 開親會都全力保護立法局 , 該殺就殺
廢左香港電台 , 或再搞多一個政府的文宣機器
再俾錢警察令佢地加油 , 買多 D 裝備
請多 D 輔警 , 支持內地同胞黎 part time
研究實施網絡控制 , 政府可以很快去封某些網站 , 等佢地要翻牆
電話卡全部實名制
地鐵請足夠的 G4 保安
凡是要用錢的都快 D 去用 , 係立會全部批晒佢
而家唔用等班暴徙強搶就渣都冇得剩

你唔珍惜建制派仲有能力幫你呢一年 , 係都要迫人藍轉黃就神仙難救

引用:
原帖由 19hkend 於 2019-10-16 09:29 AM 發表

房屋和津貼:爆多二個炸彈樓價自然霖,你一係就讓暴徒一人一房,越快去自首越快睇樓,搞咩民生起咩樓,洗牌再玩過佢地會有so? 香港捱到今年下年佢地工都冇得返,有錢都羅去買gear,然後去搶銀行,駛你派?

唔清班鬼你做乜都冇用
第一點就立即羅300億壯大警察 ...
佢根本就係美國隻狗 完全沒心做特首的
我都估到條8婆會抄返上年個份改小小就算
邊有心真正為市民 仆街政府
睇黎係我地市民做孫中山推返佢就差唔多

引用:
原帖由 19hkend 於 2019-10-16 09:29 AM 發表

唔清班鬼你做乜都冇用
第一點就立即羅300億壯大警察 ...
"唔清班鬼你做乜都冇用", eact7ly
政府咁多年做唔到野, 其中一個原因就係太多鬼.

引用:
原帖由 無心恥戰 於 2019-10-16 10:37 AM 發表

佢根本就係美國隻狗 完全沒心做特首的
我都估到條8婆會抄返上年個份改小小就算
邊有心真正為市民 仆街政府
睇黎係我地市民做孫中山推返佢就差唔多 ...
中央個佈局已經係唔理香港
如果真係從不干預 , 到放棄
我預判結果係....官迫民反 , 深黃其實唔係咁多人
淺黃都係因政府咁多年的不要臉 , 亦都係唔識打鬼 , 政治拖累民生 , 所以才會有淺黃 , 會遊行
全香港有幾多人真係同共產黨有仇 ? 佢地係國民黨後代 ? 佢地係受過文革鬥地主 ?
成班人根本唔知自己係到反乜野 , 這些我不想評論 , 你有你 On 9 的自由
我想說的是當藍的 , 或大部份不理政治的中立小市民都真係變黃時 , 香港就中晒班鬼的計
但班鬼計錯一樣野係 , 以為香港亂中國會亂世界會亂 , 但阿爺智慧高到從來都係可以放棄一部份人
所以老美會失敗 , 但佢地洗濕左個頭 , 香港全部人去陪葬
我唔知林鄭而家想點 , 佢明明唔應該有大台 , 老共肯定查過佢背景
但呢場仗打輸 , 連真正的 , 僅剩下的民心都失去時 , 下屆政府想醫都冇可能
最後我想講 ge 係, 還有很多香港人唔明阿爺開大灣區 , 挺澳門 , 改深圳的用意
香港要死的話 , 係危險的話 , 就過關 , 果邊安全 , 但很多香港人就算唔係黃 , 都唔識諗呢 D
就係識講移民 , 底層的冇錢走而家好似等死咁.........唉

引用:
原帖由 19hkend 於 2019-10-16 10:28 AM 發表
趁而家建制多人 , 快 D 將要搞 ge 野一次過係立會搞完佢
唔爛都爛左 , 唔傷都傷左
仲怕你班友咩 , 開親會都全力保護立法局 , 該殺就殺
廢左香港電台 , 或再搞多一個政府的文宣機器
再俾錢警察令佢地加油 , 買多 D 裝備
請多 D 輔警 , 支持內地同胞黎 part time
研究實施網絡控制 , 政府可以很快去封某些網站 , 等佢地要翻牆
電話卡全部實名制
地鐵請足夠的 G4 保安
凡是要用錢的都快 D 去用 , 係立會全部批晒佢
而家唔用等班暴徙強搶就渣都冇得剩

你唔珍惜建制派仲有能力幫你呢一年 , 係都要迫人藍轉黃就神仙難救
其實你係咪有病

引用:
原帖由 jackal_999 於 2019-10-16 11:26 AM 發表

其實你係咪有病
法律容許,做下功課

引用:
原帖由 19hkend 於 2019-10-16 11:34 AM 發表

法律容許,做下功課
點解要用新acc出來維穩?

引用:
原帖由 jackal_999 於 2019-10-16 11:43 AM 發表

點解要用新acc出來維穩?
怕被打

睇黎我講野有人注意了,冇做錯

用公帑去補貼D私人停車場去改建

設施好咗,變相幫私人樓升值

而且而家係香港太多車,呢D ON9政策分分鼓勵更多人買車

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]