• 瀏覽: 4,116
  • 回覆: 84
示威者反蒙面係要識別佢地,怕佢地犯法而無人知,邏輯我明白。

但係點解差佬又可以蒙面遮 number,唔通佢地就可以任意犯法?實在太唔公平。

帶口罩示威, 扑中冇得扮街坊! 所以家下全部扮記者!! 記協收20蚊會費都肥過肥仔水  

政府責任最大,有責任再加大力度!

其實點解d人覺得暴徒破壞店鋪、港鐵係無需負責咁奇既?

這不是反效果
有沒有蒙面法
破壞放火還是跟劇本出現的

盲報慳 d 啦,遲早曱甴燒埋你間野就知曲街啦 😡

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-10-16 09:43 AM 發表

示威者根本冇理你
前線唔會守蒙面法
根本係搞著和理非減低遊行人數而已
如果人人真係唔蒙面你反而估唔到邊個係勇武
最後變咗只針對例如一啲想參加遊行嘅公務員 ...
個仆街政府旨在製造白色恐怖。

引用:
原帖由 green2016 於 2019-10-16 09:58 AM 發表
盲報慳 d 啦,遲早曱甴燒埋你間野就知曲街啦 😡
識睇梗係睇文匯大公

引用:
原帖由 後不見來者 於 2019-10-16 10:06 AM 發表
從長期看,蒙面法肯定是有作用的,這是毫無疑問的
現在泛民狗只是仰仗着暴民的慣性,自以為法不責眾
等泛民運動消退以後,蒙面法自然有約束作用 ...
唔駛長遠,從來全世界無地方會容許呢d罪行,戴左蒙面即表示你可以唔依法治,所有罪行都唔駛負責,你成班蒙面衝入大廈殺人會點?呢班友已無人性,只有d無人性先支持佢地犯法,同一地兩檢,逃犯條例一樣老屈誇大

引用:
原帖由 後不見來者 於 2019-10-16 10:24 AM 發表

恩,你很誠實,我欣賞你小伙子
你說出了很多香港人的心裡話:
寧為美國狗,不做中國人
你又錯了,香港有外國居留權嘅人數在百萬以上。我地無左大陸唔會死,但要做真香港人

引用:
原帖由 後不見來者 於 2019-10-16 10:29 AM 發表

你很誠實,你說出了泛民派的心裡話:
寧為美國狗,不做中國人
你契哥我大把錢,大把地方可以去。我唔使 “寧為”,只要做個真正香港人

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]