• 瀏覽: 23,594
  • 回覆: 266
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-10-15 05:52 PM 發表
警方上周五聲稱,15歲游泳健將離奇變全裸浮屍的陳彥霖,沒有因反送中示威被捕,但以私隱為由,拒答她曾否被捕,又指其死因無可疑,雖有待確定,但原來其遺體在上周四已被火化。網上今日(15日)流傳一段聲稱是彥霖8.12在東涌站一角坐地抱膝痛哭的片段,其好友向《蘋果》指,彥霖的男友在大嶼山一懲教所服刑,彥霖前往探監時,涉嫌踢向警員、因襲警罪被捕,疑於8月中至9月中入住兒童院。
片中見到一名與彥霖打扮相似的女 ...
安息吧 阿彌陀佛

家人係,男友係,自己係,
五嶽劍派 同氣連枝

就算呢個事件係真, 佢真係唔係因為示威被補呢...
毒果就真係語言藝術, 賊喊捉賊...

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-10-15 05:52 PM 發表
警方上周五聲稱,15歲游泳健將離奇變全裸浮屍的陳彥霖,沒有因反送中示威被捕,但以私隱為由,拒答她曾否被捕,又指其死因無可疑,雖有待確定,但原來其遺體在上周四已被火化。網上今日(15日)流傳一段聲稱是彥霖8.12在東涌站一角坐地抱膝痛哭的片段,其好友向《蘋果》指,彥霖的男友在大嶼山一懲教所服刑,彥霖前往探監時,涉嫌踢向警員、因襲警罪被捕,疑於8月中至9月中入住兒童院。
咁真係唔係喎,
佢啲friend話佢係因為探男友監時打女警所以被捕

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-10-15 06:06 PM 發表
就算呢個事件係真, 佢真係唔係因為示威被補呢...
毒果就真係語言藝術, 賊喊捉賊...
"彥霖的男友正在大嶼山一懲教所服刑,她前往探監當日,涉嫌踢向警員而被控襲警。"
毒果自己都有講. 根本唔係因示威被捕.

不過齋睇毒果內容, 條女都short short地咁, 情緒又不穩.

呢個女仔本身有精神病

引用:
原帖由 香港進擊的貓奴 於 2019-10-15 06:11 PM 發表

咁真係唔係喎,
佢啲friend話佢係因為探男友監時打女警所以被捕
探監都當示威架喇,是但啦

原來情緒咁唔穩定,應是自殺多.

引用:
魔警每日四時,都玩語偽架啦!!

對死者消費還沒夠?

可能佢男友都有事,呢幾個月既失蹤,
死亡個案,全部要翻查~~

港府極可能已犯反人類罪

咁L樣都「無可疑」????????

.

蘋果作者話係就係啦

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]